Ünvan: Doç. Dr.Bölüm: Gıda MühendisliğiGörevi: Bölüm Başkan YardımcısıE-posta: ozlemg.ustundag@yeditepe.edu.trTelefon: 216 578 0000-3187AkademikBiyografiAraştırma Alanları Gıda ve tarım atıklarının değerlendirilmesi, gıda sektöründe sürdürülebilirlik, biyoaktif maddelerin işlenmesi, gıda bilimi ve mühendisliğinde yapay zeka uygulamaları Özgeçmiş BSc: Gıda Mühendisliği, ODTÜ, 1995, TÜRKİYE MSc: Gıda Bilimi 1997, The University of Reading, İNGİLTERE Phd: Gıda ve Biyokaynak Mühendisliği, University of Alberta, KANADA Verdiği DerslerGıda Mühendisliğine GirişGıda Analizi LaboratuvarıGıda Proses Mühendisliği ISürdürülebilir Gıda SistemleriGıda Sisteminde Dijital İnovasyonMühendislik Projesi Yayınlar Seçmeler, Ö., & Güçlü Üstündağ, Ö. (2019). Partitioning of predominant lipophilic bioactives (squalene, α‐tocopherol and β‐sitosterol) during olive oil processing. International Journal of Food Science & Technology, 54(5), 1609-1616. Erşan, S., Güçlü Üstündağ, Ö., Carle, R., & Schweiggert, R. M. (2018). Subcritical water extraction of phenolic and antioxidant constituents from pistachio (Pistacia vera L.) hulls. Food chemistry, 253, 46-54 Seçmeler, Ö., Güçlü Üstündağ, Ö, Fernández-Bolaños, J., & Rodríguez-Gutiérrez, G. (2018). Effect of subcritical water and steam explosion pretreatments on the recovery of sterols, phenols and oil from olive pomace. Food chemistry, 265, 298-307. Seçmeler, Ö., & Güçlü Üstündağ, Ö. (2017). A rapid in‐house validated GC‐FID method for simultaneous determination of lipophilic bioactives in olive oil: Squalene, α‐tocopherol, and β‐sitosterol. European Journal of Lipid Science and Technology, 119(1), 1500420. Erşan S., Güçlü Üstündağ Ö., Carle R., Schweiggert Ralf M (2017). Determination of pistachio (Pistacia vera L.) hull (exo- and mesocarp) phenolics by HPLC-DAD-ESI/MSn and UHPLC-DAD-ELSD after ultrasound-assisted extraction. Journal of Food Composition and Analysis, 62, 103-114 Seçmeler, Ö., Güçlü Üstündağ, Ö.(2017). Behavior of lipophilic bioactives during olive oil processing. European Journal of Lipid Science and Technology Erşan, S., Güçlü Üstündağ Ö., Carle, R., Schweiggert R.M. (2016), Identification of phenolic compounds in red and green pistachio (Pistacia vera l.) hulls (exo- and mesocarp) by HPLC-DAD-ESI-(HR)-MSn. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 64:5334. doi: 10.1021/acs.jafc.6b01745. Güçlü Üstündağ, Ö., Erşan, S., Özcan, E., Özan, G., Kayra, N., Ekinci, F.Y. (2016), Black tea processing waste as a source of antioxidant and antimicrobial phenolic compounds. European Food Research and Technology. 242: 1523. doi:10.1007/s00217-016-2653-9. Ekinci, F.Y., Baser, G.M., Özcan, E., Güçlü Üstündağ, Ö., Korachi, M., Sofu, Blumberg, J.B., Chen, C.-Y.O., (2016), Characterization of chemical, biological, and antiproliferative properties of fermented black carrot juice, shalgam. European Food Research and Technology. 242: 1355. doi:10.1007/s00217-016-2639-7. Seçmeler Ö., Güçlü Üstündağ Ö. (2015). Zeytinyağı sektörü atık ve yan ürünlerindeki biyoaktif maddelerin değerlendirilmesi. Dünya Gıda, 90-98. *En son yayınlanmış olan 10 yayın gösterilmektedir. Daha fazla yayın için lütfen tıklayınız. Kitap Bölümleri Temelli F, Güçlü-Üstündağ Ö, Couto RD. (2020), Progress in Supercritical Fluid Technology for Fats and Oils Processing, Bailey's Industrial Oil and Fat Products, 1-34.