Dersin Dili:
İngilizce
Dersin Koordinatörü:
Dersi Verenler:
Dersin Amacı:
Gıda sektöründe sürdürülebilirlik konularının kapsamlı bir şekilde anlaşılmasını sağlamak, sürdürülebilirlik ilkeleri, sektördeki zorluklar ve fırsatlar hakkında bilgi vermek. Gıda ürünleri ve süreçlerinin sürdürülebilirlik değerlendirmeleri için kullanılan araç ve yöntemleri tanıtmak. Gıda sektöründe sürdürülebilirliği artırmak için kullanılan pratik ve stratejik yaklaşımları incelemek.
Dersin İçeriği:
Gıda sektöründe sürdürülebilirliğe giriş. Sürdürülebilirlik için değerlendirme araç ve yöntemleri - Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi, karbon ve su ayak izi, enerji verimliliği analizi vb. Gıda sektöründe sürdürülebilirlik stratejileri – gıda tasarımı, atık azaltma ve yönetimi, enerji ve su kullanımı, çevresel ve sosyal sürdürülebilirlik, teknolojik yenilikler, politika savunuculuğu. Yeni trendler ve gelecek yönelimleri.
Dersin Öğretim Yöntemleri:
1: Hocanın ders anlatımı, 2: Tartışma ile ders anlatımı, 3: Hocanın sınıfta problem çözmesi, 4: Benzetim kullanma, 5: Problem çözme ödevi, 6: Okuma ödevi, 7: Laboratuvar çalışması, 8: Dönem araştırma ödevi, 9: Konuk konuşmacı sunumu, 10: Örnek proje incel
Dersin Ölçme Yöntemleri:
A: Yazılı Sınav, B: Çoktan seçmeli sınav C: Kısa sınav, D: Deney raporu, E. Ödev, F: Proje, G: Öğrencinin sunumu, H: Sınıf içi çalışma