• Türkçe
  • English
Ders Kodu: 
FDE 346
Ders Tipi: 
Alan Seçmeli
Kredi: 
3
Teori Saati: 
3
Uygulama Saati: 
0
Laboratuvar Saati: 
0
AKTS: 
5
Dersin Amacı: 
Dersin amacı ögrencilere gıda katkı maddelerinin fonksiyonel sınıflandırılmaları, kimyasal özellikleri, toksikolojik açıdan değerlendirilmeleri, gıda katkı maddeleri kullanımıyla ilgili güncel ulusal ve uluslararası yasal düzenlemeler hakkında teorik bilgiler vermektir.
Dersin İçeriği: 

Gıda katkı maddelerinin sınıflandırılmaları, toksikolojik değerlendirmelerde kullanılan temel esaslar, çeşitli katkı maddeleri gruplarının fonksiyonel özellikleri, seçilmiş katkı maddesi içeren endüstriyel gıda ürünlerinin ve patentlerinin incelenmesi

Dersin Öğretim Yöntemleri: 
1: Anlatım, 2: Soru-Cevap, 3: Lab, 4: Örnek vaka incelemesi
Dersin Ölçme Yöntemleri: 
A: Sınav , B: Deney, C: Ödev, D: Proje

Dikey Sekmeler

Ders Tanimlari