
1. Yarı Yıl
| Ders Kodu | Ders Adı | Ders Tipi | 
|---|---|---|
| CHEM 111 | Genel Kimya I | Zorunlu | 
| FDE 101 | Gıda Mühendisliğine Giriş | Zorunlu | 
| HUM 103 | Uygarlık Tarihi | Zorunlu | 
| MATH 131 | Kalkülüs I | Zorunlu | 
| PHYS 101 | Fizik I | Zorunlu | 
| - | Seçmeli - Zorunlu- 1 | Zorunlu | 
2. Yarı Yıl
| Ders Kodu | Ders Adı | Ders Tipi | 
|---|---|---|
| CHEM 112 | Genel Kimya II | Zorunlu | 
| CHEM 113 | Genel Kimya Laboratuvarı | Zorunlu | 
| ES 252 | Biyolojik Bilimlerin Temelleri | Zorunlu | 
| MATH 132 | Kalkülüs II | Zorunlu | 
| PHAR 103 | Moleküler Biyoloji ve Genetik | Zorunlu | 
| - | Seçmeli - Zorunlu- 2 | Zorunlu | 
| - | Seçmeli - Serbest - 1 | Zorunlu | 
3. Yarı Yıl
| Ders Kodu | Ders Adı | Ders Tipi | 
|---|---|---|
| CHEM 205 | Organik Kimyaya Giriş ve Biyomakromoleküller | Zorunlu | 
| FDE 201 | Gıda Kimyası | Zorunlu | 
| FDE 203 | Gıda Mühendisleri İçin Mikrobiyolojiye Giriş | Zorunlu | 
| FDE 205 | Bilimsel Araştırmanın Temelleri | Zorunlu | 
| HTR 301 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I | Zorunlu | 
| MATH 241 | Diferansiyel Denklemler | Zorunlu | 
4. Yarı Yıl
| Ders Kodu | Ders Adı | Ders Tipi | 
|---|---|---|
| FDE 206 | Gıda Mikrobiyolojisi | Zorunlu | 
| FDE 214 | Gıda Mühendisliğinde Termodinamik | Zorunlu | 
| FDE 254 | Gıda Proses Mühendisliği I | Zorunlu | 
| HTR 302 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II | Zorunlu | 
| STAT 410 | İstatistik | Zorunlu | 
| - | Seçmeli - Kısıtlı- 1 | Zorunlu | 
5. Yarı Yıl
| Ders Kodu | Ders Adı | Ders Tipi | 
|---|---|---|
| FDE 226 | Gıda Analizleri ve Laboratuvarı | Zorunlu | 
| FDE 353 | Gıda Proses Mühendisliği II | Zorunlu | 
| FDE 400 | Yaz Stajı | Zorunlu | 
| FDE 444 | Gıda Analizlerinde Kullanılan Enstrumental Metodlar | Zorunlu | 
| - | Seçmeli - Kısıtlı- 3 | Zorunlu | 
| - | Seçmeli - Kısıtlı- 2 | Zorunlu | 
6. Yarı Yıl
| Ders Kodu | Ders Adı | Ders Tipi | 
|---|---|---|
| FDE 344 | Gıda Teknolojisi | Zorunlu | 
| FDE 345 | Gıda Endüstrisinde İstatistiksel Kalite Kontrolü | Zorunlu | 
| FDE 350 | Gıda Reaksiyonlarının Kinetiği ve Raf Ömrü | Zorunlu | 
| FDE 404 | Gıda Güvenliği ve Risk Analizi | Zorunlu | 
| FDE 437 | Gıda Mühendisliği Temel İşlemleri ve Proses Tasarımı | Zorunlu | 
| - | Seçmeli - Kısıtlı- 4 | Zorunlu | 
7. Yarı Yıl
| Ders Kodu | Ders Adı | Ders Tipi | 
|---|---|---|
| FDE 415 | Gıda Kalite Kontrol Sistemleri | Zorunlu | 
| FDE 417 | Gıda Sektöründe Sürdürülebilirlik Strateji ve Değerlendirmeleri | Zorunlu | 
| FDE 435 | Gıda Ürün Geliştirme ve Tasarımı | Zorunlu | 
| - | Seçmeli - Kısıtlı- 5 | Zorunlu | 
| - | Seçmeli - Serbest - 2 | Zorunlu | 
| - | Seçmeli - Serbest - 3 | Zorunlu | 
8. Yarı Yıl
| Ders Kodu | Ders Adı | Ders Tipi | 
|---|---|---|
| FDE 441 | Proses Kontrol | Zorunlu | 
| FDE 492 | Mühendislik Projesi | Zorunlu | 
| - | Seçmeli - Ekstra- 2 | Zorunlu | 
| - | Seçmeli - Kısıtlı- 7 | Zorunlu | 
| - | Seçmeli - Kısıtlı- 6 | Zorunlu | 
| - | Seçmeli - Ekstra- 1 | Zorunlu | 
| - | Seçmeli - Kısıtlı- 8 | Zorunlu | 
| - | Seçmeli - Kısıtlı- 9 | Zorunlu | 
| - | Seçmeli - Ekstra- 4 | Zorunlu | 
| - | Seçmeli - Ekstra- 3 | Zorunlu | 
| - | Seçmeli - Ekstra- 31 | Zorunlu |