• Türkçe
  • English
Ders Yılı: 1
Ders Dönemi: Güz
Ders Kodu Ders Adı Ders Tipi
CHEM 111 Genel Kimya I Zorunlu
COMM 111 Sunum Teknikleri Zorunlu
FDE 101 Gıda Mühendisliğine Giriş Zorunlu
MATH 131 Kalkülüs I Zorunlu
PHYS 101 Fizik I Zorunlu
Ders Dönemi: Bahar
Ders Kodu Ders Adı Ders Tipi
CHEM 112 Genel Kimya II Zorunlu
ES 252 Biyolojik Bilimlerin Temelleri Zorunlu
HUM 103 Uygarlık Tarihi Zorunlu
MATH 132 Kalkülüs II Zorunlu
PA 108 Sosyal Sorumluluk Projeleri Zorunlu
FE XX1 Serbest Seçmeli 1 Serbest Seçmeli
Ders Yılı: 2
Ders Dönemi: Güz
Ders Kodu Ders Adı Ders Tipi
ES 117 Bilgisayarlı Hesaplamaya Giriş Zorunlu
FDE 203 Gıda Mühendisleri için Mikrobiyolojiye Giriş Zorunlu
FDE 205 Bilimsel Araştırmanın Temelleri Zorunlu
FDE 317 Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Zorunlu
MATH 241 Diferansiyel Denklemler Zorunlu
TKL 201 Türk Dili I Zorunlu
Ders Dönemi: Bahar
Ders Kodu Ders Adı Ders Tipi
FDE 201 Gıda Kimyası Zorunlu
FDE 206 Gıda Mikrobiyolojisi Zorunlu
FDE 254 Gıda Proses Mühendisliği I Zorunlu
STAT 410 İstatistik Zorunlu
TKL 202 Türk Dili II Zorunlu
FE XX2 Serbest Seçmeli 2 Serbest Seçmeli
Ders Yılı: 3
Ders Dönemi: Güz
Ders Kodu Ders Adı Ders Tipi
FDE 204 Gıda Güvenliği ve Risk Değerlendirmesi Zorunlu
FDE 226 Gıda Analizi Laboratuvarı Zorunlu
FDE 353 Gıda Proses Mühendisliği II Zorunlu
FDE337 Gıda Formülasyon Mühendisliği Zorunlu
PHAR 154 Beslenme ve Sağlık Zorunlu
FDE XX1 Kısıtlı Seçmeli 1 Alan Seçmeli
Ders Dönemi: Bahar
Ders Kodu Ders Adı Ders Tipi
ECON 294 Mühendisler için Ekonomi Zorunlu
FDE 344 Gıda Teknolojisi Zorunlu
FDE 345 Gıda Endüstrisinde İstatistiksel Kalite Kontrolü Zorunlu
FDE 350 Gıda Reaksiyonlarının Kinetiği ve Raf Ömrü Zorunlu
FDE XX2 Kısıtlı Seçmeli 2 Alan Seçmeli
FDE XX3 Kısıtlı Seçmeli 3 Alan Seçmeli
Ders Yılı: 4
Ders Dönemi: Güz
Ders Kodu Ders Adı Ders Tipi
FDE 400 Yaz Stajı Zorunlu
FDE 415 Gıda Kalite Kontrol Sistemleri Zorunlu
FDE467 Gıda İnovasyon ve Tasarımı Zorunlu
HTR 301 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Zorunlu
FDE XX4 Kısıtlı Seçmeli 4 Alan Seçmeli
FDE XX5 Kısıtlı Seçmeli 5 Alan Seçmeli
FE XX3 Serbest Seçmeli 3
Ders Dönemi: Bahar
Ders Kodu Ders Adı Ders Tipi
FDE 418 Gıda Sisteminde Dijital İnovasyon Zorunlu
FDE 492 Mühendislik Projesi Zorunlu
HTR 302 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II Zorunlu
FE XX4 Serbest Seçmeli 4 Serbest Seçmeli
FDE XX6 Kısıtlı Seçmeli 6 Alan Seçmeli
FDE XX7 Kısıtlı Seçmeli 7 Alan Seçmeli
Ders Yılı: Hiçbiri
Ders Dönemi:
Ders Kodu Ders Adı Ders Tipi
FDE 315 Gıda Mevzuatı Alan Seçmeli
FDE 319 Gıda Biyokimyası Alan Seçmeli
FDE 320 Gıda Ambalajlama Teknolojisi Alan Seçmeli
FDE 346 Gıda Katkı Maddeleri Alan Seçmeli
FDE 347 Gıda Üretiminde Enzimler  Alan Seçmeli
FDE 384 Fonksiyonel Gıdalar Alan Seçmeli
FDE 421 Gıda Biyoteknolojisi Alan Seçmeli
FDE 423 Biyopolimerler ve Makromoleküler Etkileşimler  Alan Seçmeli
FDE 425 Ürün Geliştirme ve Tasarlama Alan Seçmeli
FDE 426 Gıda Proteinleri Alan Seçmeli
FDE 431 Gıda Mühendisliğinde Matematik Modelleme Alan Seçmeli
FDE 444 Gıda Analizlerinde Kullanılan Enstrumental Metodlar  Alan Seçmeli