• Türkçe
  • English
Ders Yılı: 1
Ders Dönemi: Güz
Ders Kodu Dersin Adı Ders Tipi
CHEM 111 Genel Kimya I Zorunlu
FDE 101 Gıda Mühendisliğine Giriş Zorunlu
HUM 103 Uygarlık Tarihi Zorunlu
MATH 131 Kalkülüs I Zorunlu
PHYS 101 Fizik I Zorunlu
TKL 201 Turkish Language I Zorunlu
Ders Dönemi: Bahar
Ders Kodu Dersin Adı Ders Tipi
CHEM 112 Genel Kimya II Zorunlu
CHEM 113 Genel Kimya Laboratuvarı Zorunlu
ES 252 Biyolojik Bilimlerin Temelleri Zorunlu
MATH 132 Kalkülüs II Zorunlu
PHAR 103 Moleküler Biyoloji ve Genetik Zorunlu
TKL 202 Türk Dili II Zorunlu
FE XX1 Serbest Seçmeli 1 Serbest Seçmeli
Ders Yılı: 2
Ders Dönemi: Güz
Ders Kodu Dersin Adı Ders Tipi
CHEM 205 Organik Kimyaya Giriş ve Biyomakromoleküller Zorunlu
FDE 201 Gıda Kimyası Zorunlu
FDE 203 Gıda Mühendisleri için Mikrobiyolojiye Giriş Zorunlu
FDE 205 Bilimsel Araştırmanın Temelleri Zorunlu
HTR 301 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Zorunlu
MATH 241 Diferansiyel Denklemler Zorunlu
Ders Dönemi: Bahar
Ders Kodu Dersin Adı Ders Tipi
FDE 214 Gıda Mühendisliğinde Termodinamik Zorunlu
FDE 226 Gıda Analizleri ve Laboratuvarı Zorunlu
FDE 254 Gıda Proses Mühendisliği I Zorunlu
HTR 302 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II Zorunlu
STAT 410 İstatistik Zorunlu
RE XX1 Kısıtlı Seçmeli 1 (Bilgisayar Dersleri) Alan Seçmeli
Ders Yılı: 3
Ders Dönemi: Güz
Ders Kodu Dersin Adı Ders Tipi
FDE 206 Gıda Mikrobiyolojisi Zorunlu
FDE 353 Gıda Proses Mühendisliği II Zorunlu
FDE 400 Yaz Stajı Zorunlu
FDE 444 Gıda Analizlerinde Kullanılan Enstrumental Metodlar Zorunlu
RE XX2 Kısıtlı Seçmeli (Ekonomi Dersleri) Alan Seçmeli
RE XX3 Kısıtlı Seçmeli 3 (Alan seçmeli) Alan Seçmeli
Ders Dönemi: Bahar
Ders Kodu Dersin Adı Ders Tipi
FDE 204 Gıda Güvenliği ve Risk Analizi Zorunlu
FDE 344 Gıda Teknolojisi Zorunlu
FDE 345 Gıda Endüstrisinde İstatistiksel Kalite Kontrolü Zorunlu
FDE 437 Gıda Mühendisliği Temel İşlemleri ve Proses Tasarımı Zorunlu
RE XX4 Kısıtlı Seçmeli 4 (Alan seçmeli) Alan Seçmeli
RE XX5 Kısıtlı Seçmeli 5 (Alan seçmeli) Alan Seçmeli
Ders Yılı: 4
Ders Dönemi: Güz
Ders Kodu Dersin Adı Ders Tipi
FDE 417 Gıda Sektöründe Sürdürülebilirlik Strateji ve Değerlendirmeleri Zorunlu
FDE 435 Gıda Ürün Geliştirme ve Tasarımı Zorunlu
FDE 441 Proses Kontrol Zorunlu
FE XX2 Serbest Seçmeli 2 Serbest Seçmeli
FE XX3 Serbest Seçmeli 3 Serbest Seçmeli
RE XX6 Kısıtlı Seçmeli 6 (Alan seçmeli) Alan Seçmeli
Ders Dönemi: Bahar
Ders Kodu Dersin Adı Ders Tipi
FDE 350 Gıda Reaksiyonlarının Kinetiği ve Raf Ömrü Zorunlu
FDE 415 Gıda Kalite Kontrol Sistemleri Zorunlu
FDE 492 Mühendislik Projesi Zorunlu
RE XX7 Kısıtlı Seçmeli 7 (Alan seçmeli) Alan Seçmeli
RE XX8 Kısıtlı Seçmeli 8 (Alan seçmeli) Alan Seçmeli
RE XX9 Kısıtlı Seçmeli 9 (Dijital Teknoloji Dersleri) Alan Seçmeli
Ders Yılı: Hiçbiri
Ders Dönemi:
Ders Kodu Dersin Adı Ders Tipi
ACM 437 Nesnelerin İnterneti Alan Seçmeli
AI 401 Disiplinler Arası Çalışma için Yapay Zeka  Alan Seçmeli
ATD 415 Metro Türkiye ile Perakende Yolculuğu Alan Seçmeli
ECON 294 Mühendisler Için Ekonomi Alan Seçmeli
ECON 371 Türkiye ve Dünya Ekonomisini Okumak Alan Seçmeli
ECON 477 Çevre Ekonomisi Alan Seçmeli
ES 112  Algoritmalar Ve Bilgisayar Programlama Alan Seçmeli
ES 117 Bilgisayarlı Hesaplamaya Giriş Alan Seçmeli
ES 118 Phyton ile Bilimsel Hesaplamaya Giriş Alan Seçmeli
FDE 313 Gıda Biyomateryallerinin Fiziksel Özellikleri Alan Seçmeli
FDE 315 Gıda Mevzuatı Alan Seçmeli
FDE 319 Gıda Biyokimyası Alan Seçmeli
FDE 320 Gıda Ambalajlama Teknolojisi Alan Seçmeli
FDE 346 Gıda Katkı Maddeleri Alan Seçmeli
FDE 347 Gıda Üretiminde Enzimler  Alan Seçmeli
FDE 354 Yeni Gıda İşleme Teknolojileri Alan Seçmeli
FDE 384 Fonksiyonel Gıdalar Alan Seçmeli
FDE 418 Gıda Sisteminde Dijital İnovasyon Alan Seçmeli
FDE 421 Gıda Biyoteknolojisi Alan Seçmeli
FDE 425 Ürün Geliştirme ve Tasarlama Alan Seçmeli
FDE 426 Gıda Proteinleri Alan Seçmeli
FDE 431 Gıda Mühendisliğinde Matematik Modelleme Alan Seçmeli
FDE 462 Gıda Bilim ve Teknolojisinde Eğilimler Alan Seçmeli
GBE 326 Deneysel Genetik ve Biyomühendislik I: İlkeler  Alan Seçmeli
GBE 415 Deneysel Genetik ve Biyomühendislik II: Tasarım ve Uygulamalar   Alan Seçmeli