Ders Kodu | Ders Adı | Ders Tipi |
---|---|---|
ACM 111 | Bilgisayara Giriş ve Bilgi İşleme | Zorunlu |
CHEM 111 | Genel Kimya I | Zorunlu |
FDE 101 | Gıda Mühendisliğine Giriş | Zorunlu |
MATH 131 | Kalkülüs I | Zorunlu |
PHYS 101 | Fizik I | Zorunlu |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Tipi |
---|---|---|
CHEM 112 | Genel Kimya II | Zorunlu |
ES 252 | Biyolojik Bilimlerin Temelleri | Zorunlu |
HUM 103 | Uygarlık Tarihi | Zorunlu |
MATH 132 | Kalkülüs II | Zorunlu |
PA 108 | Sosyal Sorumluluk Projeleri | Zorunlu |
FE XX1 | Serbest Seçmeli 1 | Serbest Seçmeli |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Tipi |
---|---|---|
ES 117 | Bilgisayarlı Hesaplamaya Giriş | Zorunlu |
FDE 201 | Gıda Kimyası | Zorunlu |
FDE 203 | Gıda Mühendisleri için Mikrobiyolojiye Giriş | Zorunlu |
FDE 205 | Bilimsel Araştırmanın Temelleri | Zorunlu |
MATH 241 | Diferansiyel Denklemler | Zorunlu |
TKL 201 | Türk Dili I | Zorunlu |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Tipi |
---|---|---|
FDE 226 | Gıda Analizi Laboratuvarı | Zorunlu |
FDE 254 | Gıda Proses Mühendisliği I | Zorunlu |
FDE 317 | Sürdürülebilir Gıda Sistemleri | Zorunlu |
STAT 410 | İstatistik | Zorunlu |
TKL 202 | Türk Dili II | Zorunlu |
FE XX2 | Serbest Seçmeli 2 | Serbest Seçmeli |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Tipi |
---|---|---|
ECON 294 | Mühendisler için İktisat | Zorunlu |
FDE 206 | Gıda Mikrobiyolojisi | Zorunlu |
FDE 337 | Gıda Formülasyon Mühendisliği | Zorunlu |
FDE 353 | Gıda Proses Mühendisliği II | Zorunlu |
PHAR 151 | Beslenme ve Sağlık | Zorunlu |
FDE XX1 | Kısıtlı Seçmeli 1 | Alan Seçmeli |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Tipi |
---|---|---|
FDE 204 | Gıda Güvenliği ve Risk Değerlendirmesi | Zorunlu |
FDE 345 | Gıda Endüstrisinde İstatistiksel Kalite Kontrolü | Zorunlu |
FDE 350 | Gıda Reaksiyonlarının Kinetiği ve Raf Ömrü | Zorunlu |
FDE 437 | Gıda Mühendisliği Temel İşlemleri ve Proses Tasarımı | Zorunlu |
FDE XX2 | Kısıtlı Seçmeli 2 | Alan Seçmeli |
FDE XX3 | Kısıtlı Seçmeli 3 | Alan Seçmeli |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Tipi |
---|---|---|
FDE 400 | Yaz Stajı | Zorunlu |
FDE 415 | Gıda Kalite Kontrol Sistemleri | Zorunlu |
FDE467 | Gıda İnovasyon ve Tasarımı | Zorunlu |
HTR 301 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I | Zorunlu |
FE XX3 | Serbest Seçmeli 3 | Serbest Seçmeli |
FDE XX4 | Kısıtlı Seçmeli 4 | Alan Seçmeli |
FDE XX5 | Kısıtlı Seçmeli 5 | Alan Seçmeli |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Tipi |
---|---|---|
FDE 344 | Gıda Teknolojisi | Zorunlu |
FDE 418 | Gıda Sisteminde Dijital İnovasyon | Zorunlu |
FDE 492 | Mühendislik Projesi | Zorunlu |
HTR 302 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II | Zorunlu |
FDE XX6 | Kısıtlı Seçmeli 6 | Alan Seçmeli |
FDE XX7 | Kısıtlı Seçmeli 7 | Alan Seçmeli |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Tipi |
---|---|---|
FDE 315 | Gıda Mevzuatı | Alan Seçmeli |
FDE 319 | Gıda Biyokimyası | Alan Seçmeli |
FDE 320 | Gıda Ambalajlama Teknolojisi | Alan Seçmeli |
FDE 346 | Gıda Katkı Maddeleri | Alan Seçmeli |
FDE 347 | Gıda Üretiminde Enzimler | Alan Seçmeli |
FDE 354 | Yeni Gıda İşleme Teknolojileri | Alan Seçmeli |
FDE 384 | Fonksiyonel Gıdalar | Alan Seçmeli |
FDE 421 | Gıda Biyoteknolojisi | Alan Seçmeli |
FDE 423 | Biyopolimerler ve Makromoleküler Etkileşimler | Alan Seçmeli |
FDE 425 | Ürün Geliştirme ve Tasarlama | Alan Seçmeli |
FDE 426 | Gıda Proteinleri | Alan Seçmeli |
FDE 431 | Gıda Mühendisliğinde Matematik Modelleme | Alan Seçmeli |
FDE 444 | Gıda Analizlerinde Kullanılan Enstrumental Metodlar | Alan Seçmeli |
FDE 462 | Gıda Bilim ve Teknolojisinde Eğilimler | Alan Seçmeli |