Ana içeriğe atla

Gıda Mühendisliği Bölümü Ders Programı

-

 


1. Yarı Yıl

Ders Kodu Ders Adı Ders Tipi
CHEM 111 Genel Kimya I Zorunlu
FDE 101 Gıda Mühendisliğine Giriş Zorunlu
HUM 103 Uygarlık Tarihi Zorunlu
MATH 131 Kalkülüs I Zorunlu
PHYS 101 Fizik I Zorunlu
- Seçmeli - Zorunlu- 1 Zorunlu

2. Yarı Yıl

Ders Kodu Ders Adı Ders Tipi
CHEM 112 Genel Kimya II Zorunlu
CHEM 113 Genel Kimya Laboratuvarı Zorunlu
ES 252 Biyolojik Bilimlerin Temelleri Zorunlu
MATH 132 Kalkülüs II Zorunlu
PHAR 103 Moleküler Biyoloji ve Genetik Zorunlu
- Seçmeli - Serbest - 1 Zorunlu
- Seçmeli - Zorunlu- 2 Zorunlu

3. Yarı Yıl

Ders Kodu Ders Adı Ders Tipi
CHEM 205 Organik Kimyaya Giriş ve Biyomakromoleküller Zorunlu
FDE 201 Gıda Kimyası Zorunlu
FDE 203 Gıda Mühendisleri İçin Mikrobiyolojiye Giriş Zorunlu
FDE 205 Bilimsel Araştırmanın Temelleri Zorunlu
HTR 301 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Zorunlu
MATH 241 Diferansiyel Denklemler Zorunlu

4. Yarı Yıl

Ders Kodu Ders Adı Ders Tipi
FDE 214 Gıda Mühendisliğinde Termodinamik Zorunlu
FDE 226 Gıda Analizleri ve Laboratuvarı Zorunlu
FDE 254 Gıda Proses Mühendisliği I Zorunlu
HTR 302 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II Zorunlu
STAT 410 İstatistik Zorunlu
- Seçmeli - Kısıtlı- 1 Zorunlu

5. Yarı Yıl

Ders Kodu Ders Adı Ders Tipi
FDE 206 Gıda Mikrobiyolojisi Zorunlu
FDE 353 Gıda Proses Mühendisliği II Zorunlu
FDE 400 Yaz Stajı Zorunlu
FDE 444 Gıda Analizlerinde Kullanılan Enstrumental Metodlar  Zorunlu
- Seçmeli - Kısıtlı- 3 Zorunlu
- Seçmeli - Kısıtlı- 2 Zorunlu

6. Yarı Yıl

Ders Kodu Ders Adı Ders Tipi
FDE 204 Gıda Güvenliği ve Risk Analizi Zorunlu
FDE 344 Gıda Teknolojisi Zorunlu
FDE 345 Gıda Endüstrisinde İstatistiksel Kalite Kontrolü Zorunlu
FDE 437 Gıda Mühendisliği Temel İşlemleri ve Proses Tasarımı Zorunlu
- Seçmeli - Kısıtlı- 4 Zorunlu
- Seçmeli - Kısıtlı- 5 Zorunlu

7. Yarı Yıl

Ders Kodu Ders Adı Ders Tipi
FDE 417 Gıda Sektöründe Sürdürülebilirlik Strateji ve Değerlendirmeleri Zorunlu
FDE 435 Gıda Ürün Geliştirme ve Tasarımı Zorunlu
FDE 441 Proses Kontrol Zorunlu
- Seçmeli - Serbest - 2 Zorunlu
- Seçmeli - Serbest - 3 Zorunlu
- Seçmeli - Kısıtlı- 6 Zorunlu

8. Yarı Yıl

Ders Kodu Ders Adı Ders Tipi
FDE 350 Gıda Reaksiyonlarının Kinetiği ve Raf Ömrü Zorunlu
FDE 415 Gıda Kalite Kontrol Sistemleri Zorunlu
FDE 492 Mühendislik Projesi Zorunlu
- Seçmeli - Ekstra- 2 Zorunlu
- Seçmeli - Kısıtlı- 7 Zorunlu
- Seçmeli - Ekstra- 1 Zorunlu
- Seçmeli - Ekstra- 3 Zorunlu
- Seçmeli - Ekstra 30 Zorunlu
- Seçmeli - Kısıtlı- 8 Zorunlu
- Seçmeli - Ekstra- 4 Zorunlu
- Seçmeli - Kısıtlı- 9 Zorunlu
- Seçmeli - Ekstra 29 Zorunlu