Ders Kodu | Dersin Adı | Ders Tipi |
---|---|---|
CHEM 111 | Genel Kimya I | Zorunlu |
FDE 101 | Gıda Mühendisliğine Giriş | Zorunlu |
HUM 103 | Uygarlık Tarihi | Zorunlu |
MATH 131 | Kalkülüs I | Zorunlu |
PHYS 101 | Fizik I | Zorunlu |
TKL 201 | Turkish Language I | Zorunlu |
Ders Kodu | Dersin Adı | Ders Tipi |
---|---|---|
CHEM 112 | Genel Kimya II | Zorunlu |
CHEM 113 | Genel Kimya Laboratuvarı | Zorunlu |
ES 252 | Biyolojik Bilimlerin Temelleri | Zorunlu |
MATH 132 | Kalkülüs II | Zorunlu |
PHAR 103 | Moleküler Biyoloji ve Genetik | Zorunlu |
TKL 202 | Türk Dili II | Zorunlu |
FE XX1 | Serbest Seçmeli 1 | Serbest Seçmeli |
Ders Kodu | Dersin Adı | Ders Tipi |
---|---|---|
CHEM 205 | Organik Kimyaya Giriş ve Biyomakromoleküller | Zorunlu |
FDE 201 | Gıda Kimyası | Zorunlu |
FDE 203 | Gıda Mühendisleri için Mikrobiyolojiye Giriş | Zorunlu |
FDE 205 | Bilimsel Araştırmanın Temelleri | Zorunlu |
HTR 301 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I | Zorunlu |
MATH 241 | Diferansiyel Denklemler | Zorunlu |
Ders Kodu | Dersin Adı | Ders Tipi |
---|---|---|
FDE 214 | Gıda Mühendisliğinde Termodinamik | Zorunlu |
FDE 226 | Gıda Analizleri ve Laboratuvarı | Zorunlu |
FDE 254 | Gıda Proses Mühendisliği I | Zorunlu |
HTR 302 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II | Zorunlu |
STAT 410 | İstatistik | Zorunlu |
RE XX1 | Kısıtlı Seçmeli 1 (Bilgisayar Dersleri) | Alan Seçmeli |
Ders Kodu | Dersin Adı | Ders Tipi |
---|---|---|
FDE 206 | Gıda Mikrobiyolojisi | Zorunlu |
FDE 353 | Gıda Proses Mühendisliği II | Zorunlu |
FDE 400 | Yaz Stajı | Zorunlu |
FDE 444 | Gıda Analizlerinde Kullanılan Enstrumental Metodlar | Zorunlu |
RE XX2 | Kısıtlı Seçmeli (Ekonomi Dersleri) | Alan Seçmeli |
RE XX3 | Kısıtlı Seçmeli 3 (Alan seçmeli) | Alan Seçmeli |
Ders Kodu | Dersin Adı | Ders Tipi |
---|---|---|
FDE 204 | Gıda Güvenliği ve Risk Analizi | Zorunlu |
FDE 344 | Gıda Teknolojisi | Zorunlu |
FDE 345 | Gıda Endüstrisinde İstatistiksel Kalite Kontrolü | Zorunlu |
FDE 437 | Gıda Mühendisliği Temel İşlemleri ve Proses Tasarımı | Zorunlu |
RE XX4 | Kısıtlı Seçmeli 4 (Alan seçmeli) | Alan Seçmeli |
RE XX5 | Kısıtlı Seçmeli 5 (Alan seçmeli) | Alan Seçmeli |
Ders Kodu | Dersin Adı | Ders Tipi |
---|---|---|
FDE 417 | Gıda Sektöründe Sürdürülebilirlik Strateji ve Değerlendirmeleri | Zorunlu |
FDE 435 | Gıda Ürün Geliştirme ve Tasarımı | Zorunlu |
FDE 441 | Proses Kontrol | Zorunlu |
FE XX2 | Serbest Seçmeli 2 | Serbest Seçmeli |
FE XX3 | Serbest Seçmeli 3 | Serbest Seçmeli |
RE XX6 | Kısıtlı Seçmeli 6 (Alan seçmeli) | Alan Seçmeli |
Ders Kodu | Dersin Adı | Ders Tipi |
---|---|---|
FDE 350 | Gıda Reaksiyonlarının Kinetiği ve Raf Ömrü | Zorunlu |
FDE 415 | Gıda Kalite Kontrol Sistemleri | Zorunlu |
FDE 492 | Mühendislik Projesi | Zorunlu |
RE XX7 | Kısıtlı Seçmeli 7 (Alan seçmeli) | Alan Seçmeli |
RE XX8 | Kısıtlı Seçmeli 8 (Alan seçmeli) | Alan Seçmeli |
RE XX9 | Kısıtlı Seçmeli 9 (Dijital Teknoloji Dersleri) | Alan Seçmeli |