• Türkçe
  • English
Salı, 21 Eylül, 2021 - 17:53
2021-2022 Güz Dönemi Öğretim Planlaması için tıklayınız. 
Pazartesi, 20 Eylül, 2021 - 20:24
Gıda Mühendisliği Bölümü Güz 2021 dönemi konsantrasyon başvuruları kapanmıştır.  Add drop döneminden önce konsantrasyon başvuruları tekrar açılacaktır, programlarında değişiklik yapmak isteyen öğrenciler bu süreçte başvurularını güncelleyebilirler. Mezuniyet formları öğrencilerin başvurduğu...
Pazartesi, 20 Eylül, 2021 - 15:19
Fakülte oryantasyon toplantısı bilgileri aşağıda verilmiştir. 22 Eylül 2021 Çarşamba, Saat 19:00- 20:00 meet.google.com/jts-orfd-zbi
Pazartesi, 20 Eylül, 2021 - 15:16
Konsantrasyon programına katılan öğrencilerimizin mezun olabilmek için 5 konsantrasyon dersine ek olarak 2 tane FDE kodlu teknik seçmeli,normal müfredat öğrencilerinin en az 3 adet FDE kodlu teknik seçmeli almaları gerekmektedir. Normal müfredat öğrencileri teknik seçmeli havuzunda yer alan Fakülte...
Cuma, 17 Eylül, 2021 - 16:11
Bu yıl altıncısı gerçekleşecek olan Yeditepe Yeni Fikir 2021 Erken Aşama Girişim Hızlandırma Programı çağrısı açıldı. Teknoloji odaklı iş fikirlerinin iş geliştirme eğitimleri, mentorluk, yatırım ağlarına erişim ile destekleneceği  7Tepe Yeni Fikir'21 programına 24 Eylül...
Cuma, 17 Eylül, 2021 - 15:05
Ders kayıt sürecinde ders ekleme, staj ve dilekçe gibi konularda bölüm sekreteri ile iletişime geçemeyenler sorularını bölümdeki Ar. Gör. Sinem Argün ya da Ar. Gör. Yağmur Küçükduman 'a iletebilirler.
Cuma, 17 Eylül, 2021 - 15:01
Mühendislik Fakültesi 2021-2022 Akademik Yılı Güz dönemi Akademik Takvimi için tıklayınız.
Cuma, 17 Eylül, 2021 - 14:58
Öğrencilerimizin ön kayıttan ders kaydına düşen derslerini gerekli düzenlemeyi yaparak danışmanlarına göndermesi gerekmektedir.
Perşembe, 16 Eylül, 2021 - 14:14
FDE 492 dersine 105 krediyi doldurmuş ve FDE 467 dersini başarıyla tamamlamış veya Güz döneminde alacak olan öğrenciler kayıt olabilirler. Bu koşulları sağlamayan öğrencilerin FDE 492 kayıt talepleri onaylanmayacaktır.
Salı, 14 Eylül, 2021 - 10:41
Yeditepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Erasmus Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Özge Taştan tarafından bölümümüz ve "Lithuanian University of Health Sciences (Kaunas, Lithuania), Department of Food Safety and Quality" arasında Erasmus anlaşması yapılmıştır. 
Salı, 7 Eylül, 2021 - 12:08
FDE 437 Food Engineering Operations and Process Design, Dr. Öğr. Üyesi Emrah Kırtıl            Önkoşul: FDE 254 dersini başarıyla tamamlamış FDE 353 dersini eş zamanlı alan öğrenciler             FDE 437 dersini önkoşul...
Pazartesi, 6 Eylül, 2021 - 12:38
2021-2022 Güz Dönemi Açılacak Dersler için tıklayınız. 
Perşembe, 2 Eylül, 2021 - 20:33
Gıda Mühendisliği Bölümü lisans öğrencilerimizden yürütücü Şeymanur ÖZTÜRK ve araştırmacı olarak Feyza DEMİRDEN, Klodya ŞABOY,  Dr. Öğretim Üyesi Özge TAŞTAN danışmanlığında hazırlanan proje önerisi ile 2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri kapsamında destek almaya hak...
Perşembe, 19 Ağustos, 2021 - 17:21
Mezuniyet tarihimiz 8 Eylül 2021 olarak 3 oturum halinde şu şekilde planlanmıştır; İlk oturum saat 11:00'da olup, 2019-2020 akademik yılı mezunlarına ait tüm katılacak olan öğrencilerimizin töreni bu oturumda gerçekleşecektir.  İkinci oturum saat 13:00'da olup; CSE, BME, EE, ISE ve GBE...
Perşembe, 19 Ağustos, 2021 - 17:11
Mezuniyet töreni için 31 Ağustos 2021 tarihinden itibaren Güzel Sanatlar Fakültesi arka girişinden 100 TL karşılığında kep cübbe ve şal satın alabilirsiniz. 
Çarşamba, 18 Ağustos, 2021 - 12:06
FDE 418 Digital İnovasyon Ders İçeriği ve Amacı FDE 418 Gıda Sisteminde Digital İnovasyon Dersi Kapsamında Tasarlanan Öğrenci Projeleri Teknoloji ile İlgilenen Herkes için FDE 418 Gıda Sisteminde Digital İnovasyon Açık Dersi Serisi 
Pazartesi, 16 Ağustos, 2021 - 23:21
2021 Güz döneminde İşletme, Gastronomi veya Endüstriyel Tasarım Konsantrasyon Programlarına başvurmak için tıklayınız.
Salı, 10 Ağustos, 2021 - 11:53
Yeditepe Üniversitesi Think Talks etkinliğinde Doç. Dr. Özlem Güçlü Üstündağ tarafından yapılan Gıda Mühendisliği Bölümü Tanıtımı'nı izlemek için tıklayınız.
Salı, 3 Ağustos, 2021 - 19:13
Yeditepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Çift Anadal ve Yandal Programları hakkında bilgi almak için tıklayınız.    
Pazartesi, 2 Ağustos, 2021 - 10:41
Cuma, 30 Temmuz, 2021 - 18:20
Yeditepe Gıda Mühendisliği Konsantrasyon Programları'na Endüstriyel Tasarım Konsantrasyon Programı da eklendi. Konsantrasyon programlarını incelemek için tıklayınız.   
Salı, 27 Temmuz, 2021 - 13:43
Teknoloji odaklı iş fikirlerinin iş geliştirme eğitimleri, mentorluk, yatırım ağlarına erişim ile destekleneceği 7Tepe Yeni Fikir 2021 Erken Aşama Girişim Hızlandırma Programı çağrısı açıldı. 30 Ağustos 2021 tarihine kadar başvuruları alınacak programa başvuru ve detaylı bilgi için ...
Cuma, 2 Temmuz, 2021 - 13:57
21-22 Mart 2022 tarihleri arasında, Bursa Uludağ Üniversitesi ev sahipliğinde “12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi” düzenlenecektir. Bilgi almak için tıklayınız.   
Cuma, 25 Haziran, 2021 - 23:24
2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2021 Yılı 1. Dönem Çağrısı için tıklayınız.  2209-B Sanayiye Yönelik Üniversite Araştırma Projeleri Desteği Programı 2021 Yılı 2. Dönem Çağrısı için tıklayınız. 
Pazartesi, 21 Haziran, 2021 - 11:33
Gıda Mühendisliği Bölümü lisans öğrencilerinin güncel başvuru evrakları ile staj başvuru yapması gerekmektedir. 2021 yılı staj başvuru evraklarının güncel haline ulaşmak için tıklayınız. 
Cuma, 18 Haziran, 2021 - 11:28
2021 Bahar Dönemi FDE 492 Engineering Project dersi kapsamında projelerini başarıyla sunan tüm öğrencilerimizi tebrik eder, kariyer hayatlarında başarılar dileriz.
Pazar, 6 Haziran, 2021 - 14:36
Gıda Teknolojisi Derneği tarafından düzenlenen Türkiye 14. Gıda Kongresi on-line olarak 19-21 Ekim 2022 tarihinde yapılacaktır.
Çarşamba, 2 Haziran, 2021 - 15:56
2020-2021 Akademik yılı yaz döneminde staj yapacak öğrencilerimizin dikkatine! Staj sürecine dair tüm bilgiler için lütfen tıklayınız.
Pazartesi, 24 Mayıs, 2021 - 12:41
Çarşamba, 5 Mayıs, 2021 - 12:11
Pazartesi, 3 Mayıs, 2021 - 13:17
Gıda Mühendisliği Bölümü lisans öğrencilerimizden Zeynep Sinangil, Dr. Öğretim Üyesi Özge TAŞTAN danışmanlığında hazırlanan proje önerisi ile “TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında destek almaya hak kazanmıştır. Öğrencimizi tebrik eder,...
Perşembe, 29 Nisan, 2021 - 17:47
Kongre ile ilgili detaylı bilgi edinmek için lütfen tıklayınız.
Pazartesi, 19 Nisan, 2021 - 16:03
Yeditepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Logo yarışması son başvuru tarihi 28 Mayıs 2021 tarihine uzatılmıştır. Yeditepe Üniversitesi, Gıda Mühendisliği bölümü olarak beklentimiz, logonun bölümümüze özgü temel özellikler olan program odaklarımız, sağlık, sürdürebilirlik, gıda inovasyon ve...
Pazartesi, 19 Nisan, 2021 - 11:38
Öğrencilerimiz Feyza Demirden, Klodya Şaboy ve Şeymanur Öztürk'ün, İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencisi Murat Burak Kurt ile birlikte geliştirdikleri FoodaRD projeleri, ODTÜ'nün düzenlemiş olduğu METU IFT 2nd R&D yarışmasında 3. lük ödülü almıştır. ...
Pazartesi, 19 Nisan, 2021 - 10:25
ÇEVKO Vakfı tarafından bu yıl ilk kez “Yeşil Nokta Öğrenci Ödülleri” düzenlenmektedir. Üniversite öğrencilerinin ambalaj tasarımı, atık yönetimi ve çevre konulu sosyal sorumluluk alanlarında özgün çevre dostu ürün, uygulama ve proje geliştirmelerinin teşvik edilmesi ve üniversite-sanayi...
Cuma, 9 Nisan, 2021 - 10:30
EIT Food RIS Fellowships Programına Başvurular Devam Ediyor! Bilgi almak için tıklayınız.  Son başvuru tarihi: 12 Nisan 2021. 
Cuma, 2 Nisan, 2021 - 11:03
Gıda Mühendisliği Bölümü çift anadal öğrencimiz Deniz Kayalı ile gerçekleştirdiğimiz sohbetimizi dinlemek için tıklayınız.
Cuma, 26 Mart, 2021 - 13:21
Dersten Çekilme (W-Withdrawal notu) başvuruları için dilekçeleriniz Fakülte Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilmek üzere  07-09 Nisan 2021 tarihlerinde  Mühendislik Fakültesi ana sayfası üzerinden online olarak alınacak, dilekçe sistemi öğrencilerimize bu tarihlerde açık...
Pazar, 21 Mart, 2021 - 15:18
TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları hakkında bilgi almak için tıklayınız. 
Cuma, 19 Mart, 2021 - 16:25
Bölüm hocalarımızdan Prof. Dr. Mustafa Özilgen'in yazarı olduğu "Endüstrileşme Sürecinde Bilgi Birikiminin Öyküsü" adlı eserini konuştuk. Dinlemek için lütfen tıklayınız.
Çarşamba, 3 Mart, 2021 - 12:02
Gıda Mühendisliği bölümü değerli hocamız Prof.Dr. Mustafa ÖZİLGEN, Covid-19 pandemisi ve bu alanda yapmış oldukları çalışmalardan, bu çalışmaların sonuçlarından, virüslerin enerji metabolizmasından, ve virüs mutasyonlarından bahsediyor. Dinlemek için lütfen tıklayınız.
Salı, 2 Mart, 2021 - 20:55
Bölümümüzü, Bölüm Başkan Yardımcısı değerli hocamız Doç. Dr. Özlem Güçlü Üstündağ'dan dinlemek için lütfen tıklayın.
Salı, 2 Mart, 2021 - 10:20
Ak Gıda ile 3 ay boyunca proje deneyimi kazanabileceğiniz "Real Taste of Internship" staj programına başvuruda bulunmak için lütfen tıklayınız.
Pazartesi, 1 Mart, 2021 - 21:10
Yeditepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Erasmus Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Özge Taştan tarafından bölümümüz ve "University of Salerno" arasında erasmus anlaşması yapılmıştır.
Cumartesi, 13 Şubat, 2021 - 14:46
Revize edilen Gıda Mühendisliği Bölümü Bahar 2021 Eğitim-Öğretim Dönemi Kayıt Kuralları'na erişmek için tıklayınız.
Cumartesi, 13 Şubat, 2021 - 13:04
Bahar 2021 dönemi İşletme veya Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü ile konsantrasyon yapmak isteyen tüm öğrencilerimizin 15.02.2021 tarihi saat 10:00' a kadar moodle FDE XXX üzerinden paylaşılan anketi doldurması gerekmektedir. İlgili linke ulaşmak için tıklayınız!  
Cuma, 12 Şubat, 2021 - 14:58
İlk podcast yayınımız Spotify'da yayınlanmıştır! Başarılı öğrencimiz Klodya Şaboy'un gözünden Yeditepe Gıda'yı dinlemek için tıklayınız!  
Cuma, 12 Şubat, 2021 - 13:00
Gıda Mühendisliği Bölümü Bahar 2021 Eğitim-Öğretim Dönemi Kayıt Kuralları'na erişmek için tıklayınız.
Çarşamba, 3 Şubat, 2021 - 21:36
Gıda Mühendisliği lisans öğrencilerimizden Fatma Beray Akyüzlü ve Aleyna Turan, Prof. Dr. F. Yeşim Ekinci ve Doktora Öğrencisi Gizem Özan danışmanlığında hazırlanan proje önerisi ile “TÜBİTAK 2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Desteği Programı” kapsamında destek almaya hak...
Pazartesi, 1 Şubat, 2021 - 14:53
FDE 201 dersi yalnızca Bahar 2021 dönemine mahsus olmak üzere FDE 226 dersinin önkoşulu olarak değil yan koşulu olarak uygulanacaktır. Bu doğrultuda öğrenciler Bahar 2021 döneminde FDE 201 ve FDE 226 dersini eş zamanlı olarak alabileceklerdir. FDE 201 dersini tamamlamamış veya Bahar 2021...
Pazartesi, 1 Şubat, 2021 - 14:44
Katılım koşulları Başvurular sadece Yeditepe Üniversitesi öğrencilerine açık olup başvurular std.yeditepe.edu.tr uzantılı mail adresleri ile yeditepegida@yeditepe.edu.tr adresine gönderilecektir. Katılım bireysel ya da grup olarak (en fazla 2) kişi ile sınırlıdır. Tasarımlar A4...
Cuma, 29 Ocak, 2021 - 17:45
Gıda Mühendisliği Bölümü Yandal / Çift Anadal Programı (ÇAP) prosedürüne ulaşmak için tıklayınız.  
Cuma, 29 Ocak, 2021 - 09:06
FDE 226 Gıda Analizleri Laboratuvarı dersleri, 01.04.2021 tarihinden itibaren Üniversitemiz bölüm laboratuvarlarında gerçekleştirilecek olup, laboratuvar derslerine devam zorunluluğu (%100) bulunmaktadır. Bu dersi Bahar 2020'de alıp, pandemiden dolayı deneyleri yapamayan...
Çarşamba, 27 Ocak, 2021 - 21:13
Yeditepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Erasmus Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Özge Taştan tarafından bölümümüz ve "University of Parma, Department of Food and Drug, Food Processing Section" arasında erasmus anlaşması yapılmıştır.
Çarşamba, 20 Ocak, 2021 - 11:29
2020 Güz Dönemi FDE 492 Engineering Project dersi kapsamında projelerini başarıyla sunan tüm öğrencilerimizi tebrik eder, kariyer hayatlarında başarılar dileriz.    
Pazar, 3 Ocak, 2021 - 22:57
Güz 2020 Ders Çıktı ve Öğretim Üyesi Değerlendirme Anketi olmak üzere iki ayrı anket Güz 2020 döneminde açılan tüm Bölüm derslerinin COADSYS sayfasına eklenmiştir.  Ders Çıktı Değerlendirme Anketi 13 Ocak 23:59 tarihinde erişime kapatılacaktır. Ders Çıktı Değerlendirme Anketi ilgili...
Çarşamba, 30 Aralık, 2020 - 13:35
  Değerli Bilim İnsanları,   Bilimi kamuoyu gündemine getirerek; gelecek kuşaklar için ilham verici bir etkinlik gerçekleştirmek ve Türkiye’nin geleceğine katkı yapan bilim insanlarına kamuoyu önünde teşekkür etmek amacıyla 2012 yılından bu yana Bilim Kahramanları Derneği olarak...
Cuma, 18 Aralık, 2020 - 19:35
Staj Hakkında Bilinmesi Gerekenler: Gıda Mühendisliği Bölüm stajları “Mühendislik Fakültesi Staj Usul Uygulama Esasları (YÜMFSUE)” çerçevesinde yürütülür. YÜMFSUE dışında uygulamaları içeren konular Bölüm Staj Koordinatörüne iletilerek Bölüm Kurulu tarafından alınacak karar doğrultusunda...
Cuma, 18 Aralık, 2020 - 11:22
Her sene gerçekleşen "Öğrencilerin Nobel Ödülü" olarak adlandırılan Hult Prize yarışmasının bu seneki konusu "Food for Good" kapsamında, bölümümüz öğrencilerinden Klodya Şaboy, Seren Avcı, Yaren Durmuş ve Üniversitemizin Sosyoloji Bölümünde okumakta olan Özge Ateş, "Buğdaydan Ekmeğe" projesi ile...
Salı, 24 Kasım, 2020 - 17:16
Değerli Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Mustafa Özilgen, 24.11.2020, Salı günü saat 12:00'da Yıldız Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde, "Artistic Narrative of Technology" isimli kitabıyla ilgili açık ders formatında isteyen herkesin katılımına açık bir seminer vermiştir. Çevrimiçi seminerin...
Cumartesi, 21 Kasım, 2020 - 21:07
Üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerini, projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmek amacıyla, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’nın 2020 yılı 2. dönem başvuru...
Cumartesi, 21 Kasım, 2020 - 19:39
Değerli Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Mustafa Özilgen, 24.11.2020, Salı günü saat 12:00'da Yıldız Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde, "Artistic Narrative of Technology" isimli kitabıyla ilgili açık ders formatında isteyen herkesin katılabileceği bir seminer verecektir. Çevrimiçi seminerin...
Cuma, 20 Kasım, 2020 - 14:14
TEV -Yurt dışı yüksek lisans ve Singapur'da karşılıksız doktora bursları hakkında bilgi ve bursa başvuru için tıklayınız:  http://www.tev.org.tr/2020-1/burs-yurt-disi-burslar.html 1. TEV -SINGA Singapur'da Karşılıksız Doktora Bursu, Son başvuru 31 Aralık 2020,...
Cuma, 20 Kasım, 2020 - 11:59
Değerli Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Mustafa Özilgen, Yıldız Teknik Üniversitesi'nin ev sahipliğindeki "Pandemi Süreci ve İnovatif Enerji Çözümleri Çalıştay ve Paneli"nde, COVID-19 hastalarının enerji döngüsü adı altında Yeditepe Üniversitesi'nde yaptıkları Biyotermodinamik çalışmalarını anlattı...
Pazar, 8 Kasım, 2020 - 14:17
BiGG TANITIM ETKİNLİĞİ Teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerinin kapsamlı destek programı ve TÜBİTAK’tan ön ödemeli 200 bin TL hibe ile ticarileşme imkanının sağlandığı BiGG Programı için başvurular başladı. Teknopark İstanbul, Yeditepe Üniversitesi ve İstanbul Ticaret Üniversitesi ...
Perşembe, 5 Kasım, 2020 - 10:50
Sevgili lisans öğrencilerimiz, TÜBİTAK- 2247 C- Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) çağrısı kapsamında, TÜBİTAK Merkez ve Enstitülerinde yürütülen veya TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projelerinde görev alan lisans öğrencileri için burs desteği sağlanacaktır. Detaylı bilgi için...
Cuma, 23 Ekim, 2020 - 11:58
T.C.YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI’NDAN 10/09/2020 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde ilan edilen 2 adet Araştırma Görevlisi kadrosu için yapılan sınav sonucunda nihai değerlendirme...
Çarşamba, 21 Ekim, 2020 - 22:29
Yurt dışı yüksek lisans ve Singapur'da doktora burs imkanı için :  http://www.tev.org.tr/2020-1/burs-yurt-disi-burslar.html 1. TEV -SINGA Singapur'da Karşılıksız Doktora Bursu, Son başvuru 31 Aralık 2020, dünyanın en iyi 11 üniversitesi arasında yer alan üniversitelerde...
Perşembe, 8 Ekim, 2020 - 10:36
T.C. YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI’NDAN 10.09.2020 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünde ilan edilen 2 adet Araştırma Görevlisi kadrosuna yapılan başvurular değerlendirilmiş olup, ön...
Cuma, 2 Ekim, 2020 - 18:52
 Değerli öğrencilerimiz, "Kampüste Yeni Yaşam" hakkında bilinmesi gereken yenilikleri içeren önemli bilgilere Kampüs Covid-19 Rehberi linkinden erişebilirsiniz. Alınan tedbirlere, yol haritalarına, kampüste yeni yaşam kurallarına, eğitim-öğretim faaliyetlerine ve yaşam...
Cuma, 2 Ekim, 2020 - 12:11
COVID-19 Önlemleri Hakkında Değerli Yeditepe Üniversitesi Çalışanları ve Öğrencileri; Üniversitemiz kampüsünde COVID-19 salgınıyla mücadele kapsamında gerekli önlemler alınmıştır. Bu bağlamda, kampüsümüze giriş yapan tüm öğrenci, çalışan ve ziyaretçilerin ateş ölçümleri kampüs girişlerinde...
Cuma, 25 Eylül, 2020 - 20:26
Sevgili Mühendislik Fakültesi öğrencilerimiz, 30 Eylül 2020 tarihinde, 10:00-11:00 saatleri arasında Mühendislik Fakültesi Dekanlığı'nın yapacağı genel oryantasyon programına aşağıdaki linkten ulaşabilirisiniz.    meet.google.com/gry-duxt-ocn  
Cuma, 25 Eylül, 2020 - 13:38
Aranmıza Yeni Katılan Sevgili Yeditepe Gıda Öğrencileri, Gıda Mühendisliği Bölümü olarak 30 Eylül 2020 Çarşamba günü 13:00-14:00 saatleri arasında online Oryantasyon Toplantısında buluşuyoruz.  Gerçekleşecek olan toplantı Google Meet üzerinden yapılacaktır. Hepinize...
Salı, 22 Eylül, 2020 - 12:05
Fen - Edebiyat Fakültesi Dekanlığının 18.09.2020 tarihli ilgili yazısına erişmek için tıklayınız.
Cuma, 11 Eylül, 2020 - 14:05
Üniversitemize 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 31. maddesi ile 09 Kasım 2018 tarihli, 30590 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan ve “Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik...
Cuma, 4 Eylül, 2020 - 12:34
Ders kayıt döneminde herhangi bir problemle karşılaşmamak için ders ön kayıt işlemlerinizin  12-15 Eylül 2020 (Cumartesi-Salı, Saat 24:00'e kadar)  tarihleri arasında tamamlamanız gerekmektedir.  Hepinize sağlıklı günler dileriz.  
Cuma, 28 Ağustos, 2020 - 12:38
  2020 - 2021 Akademik Yılı Kayıt İşlemleri İçin Buraya Tıklayınız.  
Cuma, 21 Ağustos, 2020 - 13:28
Gıda Mühendisliği Bölümü müfredat güncellemesi kapsamında FDE 358 dersi (3, 6; 6. dönem) müfredattan çıkarılarak yerine FDE 345 (3, 5; 6. dönem)  ve FDE 415 (2, 4; 7. dönem) dersleri eklenmiştir. FDE 358 dersi FDE 345 dersi ile eşdeğer kabul edilecektir. Güz dönemi başında 105 krediyi...
Perşembe, 20 Ağustos, 2020 - 14:09
Türk gıda, içecek ve ambalaj sanayinin global ticaret platformu CNR Food İstanbul, yerli ve yabancı gıda toptancıları, perakende zincir market yetkililerini, kurumsal satın almacıları, işletmecileri, yeni işletme sahibi olacakları, otel ve restoran zincirlerinin karar vericilerini iki binin...
Cuma, 14 Ağustos, 2020 - 13:36
Habertürk televizyonunda yayınlanan Yolun Başındayken programına konuk olan Değerli Rektör Yardımcımız ve Bölüm Başkanımız Prof. Dr. F. Yeşim Ekinci, öğrencilerin yetkinliklerinin artırılmasında önemli rol oynayan multidisipliner çalışmalar ve konsantrasyon programları ilgili bilgi...
Pazar, 9 Ağustos, 2020 - 17:58
Başarılı mezunlarımızdan Yazgı Atar (Dimes/ Assistant Brand Manager), Helin Ezgi Oran (Dude Table/ Marketing Communications Specialist) ve Beril Eroğlu (Ak Gıda/ Real Taste of Food Engineering/ Université catholique de l'Ouest) aday öğrencilerimizin sorularını yanıtladı.
Perşembe, 6 Ağustos, 2020 - 13:45
Bölümümüzün başarılı öğrencilerinden 3. sınıf öğrencisi Şeymanur Öztürk aynı zamanda Beslenme ve Diyetetik Bölümü ile çift anadal yapmakta olup program hakkındaki deneyimlerini sizlerle paylaştı.  
Salı, 4 Ağustos, 2020 - 16:05
Fikrinizi ileriye taşıyabileceğiniz 7Tepe Yeni Fikir 2020 başvuruları açıldı!    YUTTO, online girişimcilik eğitimleri ve mentorluklarla destekleyeceği Yeditepeli teknoloji girişimcilerini arıyor! Bu yıl beşincisi gerçekleştirilecek olan 7Tepe Yeni Fikir 2020 Girişim Hızlandırma...
Pazartesi, 27 Temmuz, 2020 - 18:18
Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. F. Yeşim Ekinci, 28 Temmuz 2020 Salı günü, saat 15.30’ta, NTV’de yayınlanan Doğru Tercih programında Sadık Gültekin’in konuğu oluyor. Prof. Dr. F. Yeşim Ekinci, günümüzde önemi...
Pazar, 26 Temmuz, 2020 - 22:36
Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. F. Yeşim Ekinci, 27 Temmuz 2020 Pazartesi günü, saat 15.30’da, Habertürk televizyonunda yayınlanan Yolun Başındayken programında Dr. Görkem İldaş'ın sorularını yanıtlıyor....
Perşembe, 23 Temmuz, 2020 - 20:57
Değerli akademisyenlerimiz eşliğinde Yeditepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü hakkında bilgi almak isteyen tüm aday öğrencilerimizin sorularını online meetinglerle yanıtlıyoruz! Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.
Pazartesi, 20 Temmuz, 2020 - 16:55
Online tanıtım sayfasına ulaşmak için buraya tıklayınız.
Cuma, 17 Temmuz, 2020 - 14:27
Yeditepe Üniversitesi, Bloomberg HT’de yayınlanan Eğitim Merkezi programında üniversite-sanayi işbirliklerini, AR-GE çalışmalarını ve girişimcilik projelerini anlatıyor. Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr...
Cuma, 17 Temmuz, 2020 - 14:10
Tanıtım Günleri 27 Temmuz - 14 Ağustos 2020 Yeditepe Üniversitesi Tanıtım Günleri’nde Buluşalım! Üniversite sınav maratonu sonrasında tercih tanıtım döneminde de yanınızdayız. 27 Temmuz - 14 Ağustos tarihleri arasında üniversitemizin online ve kampüs içerisindeki lisans tanıtım...
Cuma, 10 Temmuz, 2020 - 15:29
Sağlıklı ve sürdürülebilir gıdaya herkesin erişimi için sürdürülebilir gıda sistemi kavramı, bu sistemlerin tasarım ve işleyişinde gıda mühendislerinin rolü, ve bu çerçevede Yeditepe Gıda Mühendisliği Bölümünün yenilikçi yaklaşımının anlatıldığı yayınımızın kaydına ulaşmak için tıklayınız.
Pazartesi, 6 Temmuz, 2020 - 17:20
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİN DİKKATİNE   Akademik takvimde 26 Ağustos-4 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacağı belirtilen Bahar Yarıyılı Telafi ve Mazeret Sınavları için Mühendislik Fakültesi Öğrenci İşlerine dilekçe yoluyla başvuru yapılması gerekmekte olup son...
Cuma, 3 Temmuz, 2020 - 15:13
TÜBİTAK-Temel Bilimler Araştırma Enstitüsü (TBAE) Kuantum-Türkiye Çalıştayı 26 Eylül 2020 Gebze, TÜRKİYE   Son yıllardaki teknolojik gelişmeler, özellikli kuantum mekaniksel olayların doğrudan uygulama alanları bulmasına yol açmaktadır. Kuantumun temellerinin daha iyi anlaşılmasına da...
Cuma, 26 Haziran, 2020 - 17:17
Eğitimin Amacı Gıda İşletme Programı, gıda sektörünün yönetim kadrolarında ilerlemek isteyen mühendis ve mühendis adayları ile gıda sektöründe iş kurmak isteyen girişimciler için özel olarak tasarlanmış, Türkiye gıda sektörünün sürdürülebilirlik, sağlık ve ekonomik hedefleri doğrultusunda...
Cuma, 19 Haziran, 2020 - 20:17
Bütünleme sınavları bilgilerine erişmek için tıklayınız
Cuma, 12 Haziran, 2020 - 13:24
COVID-19 Pandemisi nedeniyle bu dönem online olarak gerçekleştirdiğimiz Mühendislik Projeleri Sunumlarını başarı ile tamamlayan öğrencilerimizi tebrik ederiz. İdil Ertem-Beyza Aksoy: Development of a Food Waste Management System for Quantifying and Reporting Food Waste at Yeditepe...
Pazartesi, 11 Mayıs, 2020 - 20:02
2019- 2020 BAHAR YARIYILI UZAKTAN ÖĞRETİM İLE VERİLEN DERSLER İÇİN ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME ESASLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.
Perşembe, 7 Mayıs, 2020 - 18:42
Gıda Mühendisliği / Bölüm ve Meslek Tanıtımı Prof. Dr. Mustafa Özilgen Sağlık, sürdürülebilirlik, girişimcilik ve inovasyon odaklı disiplinler üstü bir yaklaşımla eğitim veren Yeditepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü hakkında soruların yanıtlanacağı ve Gıda Mühendisliği mesleğinin...
Çarşamba, 8 Nisan, 2020 - 22:48
KORONAVİRÜS (COVID-19) BESLENME REHBERİ Çevrenizdeki biri hapşırdığında, havaya içerisinde virüs barındıran yaklaşık 20,000 küçük partikül dağılır. COVID-19 tarzı virüslerin yayılımı havada hareketli kalması ve sizin onunla kontak halinde olmanızla ortaya çıkar. Virüslerin belli hedef dokuları...
Cuma, 3 Nisan, 2020 - 12:48
Özgün Müfredatımız ile Ayrıcalıklı Eğitim İmkanı Yeditepe Gıda’da! Yeditepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği, Türkiye’de Bir İlke İmza Atıyor! Yeditepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Programı yeniden yapılandırılarak Türkiye’de ilk defa uygulanan ‘Disiplinler...
Cuma, 3 Nisan, 2020 - 12:38
Mezunlarımız hangi alanlarda çalışıyorlar? Mezunlarımız sektörün önde gelen firmalarında çoğunlukla Ar-Ge, Kalite kontrol, Satın alma ve Pazarlama gibi alanlarda çalışmalarının yanı sıra Türkiye ve yurtdışındaki üniversitelerde Biyoteknoloji, ...
Cuma, 3 Nisan, 2020 - 12:29
Gıda İşletme Programı, gıda sektörünün yönetim kadrolarında ilerlemek isteyen mühendis ve mühendis adayları ile gıda sektöründe iş kurmak isteyen girişimciler için özel olarak tasarlanmış, Türkiye gıda sektörünün sürdürülebilirlik, sağlık ve ekonomik hedefleri doğrultusunda sektörün dinamik...
Cuma, 3 Nisan, 2020 - 12:21
Tüm Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri konsantrasyon programından faydalanabilirler. Gıda Mühendisliği Bölümü müfredatında bulunan yedi teknik seçmeli dersin beşini ilgili konsantrasyon programının ders listesinden seçip, başarılı bir şekilde bitiren öğrenciler seçtikleri programa tabi olarak...
Cuma, 27 Mart, 2020 - 13:01
Değerli Öğrencilerimiz, COVID-19 salgını nedeniyle Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından 16 Mart 2020 itibariyle ara verdiğimiz öğretimimiz, yine YÖK tarafından yapılan 19 Mart 2020 tarihli yazı ile 23 Mart 2020 tarihinden itibaren sizlerin de büyük katkısıyla uzaktan...
Pazartesi, 23 Mart, 2020 - 20:32
Değerli  Öğrencilerimiz, COVID-19 salgını nedeniyle ara vermiş olduğumuz öğretime, 23 Mart 2020 tarihinden itibaren uzaktan öğretim ile devam edeceğimizi ve buna ait uygulama esaslarını 20 Mart 2020 tarihinde sizlerle paylaşmıştık. 23 Mart 2020 itibarıyla dersler bu şekilde...
Cumartesi, 21 Mart, 2020 - 17:50
Sevgili Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerimiz, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK)’nın aldığı yeni karar doğrultusunda, COVID-19 salgını nedeniyle ara verdiğimiz öğretimimize 23 Mart 2020 tarihinden itibaren, uzaktan öğretim sistemi ile devam edeceğiz. Bu amaçla; Ders materyali...
Çarşamba, 18 Mart, 2020 - 12:59
Sevgili Gıda Mühendisliği Öğrencileri, Sizlerin ve ailenizin küresel koronavirüs salgınından etkilenmeyerek bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatmanız hepimizin önceliğidir. Üniversitelerde derslere ara verilmesi de  bu kapsamda uygulanmakta olan önlem paketinin önemli bir parçası. Kendimizi...