• Türkçe
  • English
Cuma, 11 Eylül, 2020 - 14:05
Üniversitemize 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 31. maddesi ile 09 Kasım 2018 tarihli, 30590 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan ve “Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik...
Cuma, 4 Eylül, 2020 - 12:34
Ders kayıt döneminde herhangi bir problemle karşılaşmamak için ders ön kayıt işlemlerinizin  12-15 Eylül 2020 (Cumartesi-Salı, Saat 24:00'e kadar)  tarihleri arasında tamamlamanız gerekmektedir.  Hepinize sağlıklı günler dileriz.  
Cuma, 28 Ağustos, 2020 - 12:38
  2020 - 2021 Akademik Yılı Kayıt İşlemleri İçin Buraya Tıklayınız.  
Cuma, 21 Ağustos, 2020 - 13:28
Gıda Mühendisliği Bölümü müfredat güncellemesi kapsamında FDE 358 dersi (3, 6; 6. dönem) müfredattan çıkarılarak yerine FDE 345 (3, 5; 6. dönem)  ve FDE 415 (2, 4; 7. dönem) dersleri eklenmiştir. FDE 358 dersi FDE 345 dersi ile eşdeğer kabul edilecektir. Güz dönemi başında 105 krediyi...
Perşembe, 20 Ağustos, 2020 - 14:09
Türk gıda, içecek ve ambalaj sanayinin global ticaret platformu CNR Food İstanbul, yerli ve yabancı gıda toptancıları, perakende zincir market yetkililerini, kurumsal satın almacıları, işletmecileri, yeni işletme sahibi olacakları, otel ve restoran zincirlerinin karar vericilerini iki binin...
Cuma, 14 Ağustos, 2020 - 13:36
Habertürk televizyonunda yayınlanan Yolun Başındayken programına konuk olan Değerli Rektör Yardımcımız ve Bölüm Başkanımız Prof. Dr. F. Yeşim Ekinci, öğrencilerin yetkinliklerinin artırılmasında önemli rol oynayan multidisipliner çalışmalar ve konsantrasyon programları ilgili bilgi...
Pazar, 9 Ağustos, 2020 - 17:58
Başarılı mezunlarımızdan Yazgı Atar (Dimes/ Assistant Brand Manager), Helin Ezgi Oran (Dude Table/ Marketing Communications Specialist) ve Beril Eroğlu (Ak Gıda/ Real Taste of Food Engineering/ Université catholique de l'Ouest) aday öğrencilerimizin sorularını yanıtladı.
Perşembe, 6 Ağustos, 2020 - 13:45
Bölümümüzün başarılı öğrencilerinden 3. sınıf öğrencisi Şeymanur Öztürk aynı zamanda Beslenme ve Diyetetik Bölümü ile çift anadal yapmakta olup program hakkındaki deneyimlerini sizlerle paylaştı.  
Salı, 4 Ağustos, 2020 - 16:05
Fikrinizi ileriye taşıyabileceğiniz 7Tepe Yeni Fikir 2020 başvuruları açıldı!    YUTTO, online girişimcilik eğitimleri ve mentorluklarla destekleyeceği Yeditepeli teknoloji girişimcilerini arıyor! Bu yıl beşincisi gerçekleştirilecek olan 7Tepe Yeni Fikir 2020 Girişim Hızlandırma...
Pazartesi, 27 Temmuz, 2020 - 18:18
Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. F. Yeşim Ekinci, 28 Temmuz 2020 Salı günü, saat 15.30’ta, NTV’de yayınlanan Doğru Tercih programında Sadık Gültekin’in konuğu oluyor. Prof. Dr. F. Yeşim Ekinci, günümüzde önemi...
Pazar, 26 Temmuz, 2020 - 22:36
Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. F. Yeşim Ekinci, 27 Temmuz 2020 Pazartesi günü, saat 15.30’da, Habertürk televizyonunda yayınlanan Yolun Başındayken programında Dr. Görkem İldaş'ın sorularını yanıtlıyor....
Perşembe, 23 Temmuz, 2020 - 20:57
Değerli akademisyenlerimiz eşliğinde Yeditepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü hakkında bilgi almak isteyen tüm aday öğrencilerimizin sorularını online meetinglerle yanıtlıyoruz! Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.
Pazartesi, 20 Temmuz, 2020 - 16:55
Online tanıtım sayfasına ulaşmak için buraya tıklayınız.
Cuma, 17 Temmuz, 2020 - 14:27
Yeditepe Üniversitesi, Bloomberg HT’de yayınlanan Eğitim Merkezi programında üniversite-sanayi işbirliklerini, AR-GE çalışmalarını ve girişimcilik projelerini anlatıyor. Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr...
Cuma, 17 Temmuz, 2020 - 14:10
Tanıtım Günleri 27 Temmuz - 14 Ağustos 2020 Yeditepe Üniversitesi Tanıtım Günleri’nde Buluşalım! Üniversite sınav maratonu sonrasında tercih tanıtım döneminde de yanınızdayız. 27 Temmuz - 14 Ağustos tarihleri arasında üniversitemizin online ve kampüs içerisindeki lisans tanıtım...
Cuma, 10 Temmuz, 2020 - 15:29
Sağlıklı ve sürdürülebilir gıdaya herkesin erişimi için sürdürülebilir gıda sistemi kavramı, bu sistemlerin tasarım ve işleyişinde gıda mühendislerinin rolü, ve bu çerçevede Yeditepe Gıda Mühendisliği Bölümünün yenilikçi yaklaşımının anlatıldığı yayınımızın kaydına ulaşmak için tıklayınız.
Pazartesi, 6 Temmuz, 2020 - 17:20
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİN DİKKATİNE   Akademik takvimde 26 Ağustos-4 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacağı belirtilen Bahar Yarıyılı Telafi ve Mazeret Sınavları için Mühendislik Fakültesi Öğrenci İşlerine dilekçe yoluyla başvuru yapılması gerekmekte olup son...
Cuma, 3 Temmuz, 2020 - 15:13
TÜBİTAK-Temel Bilimler Araştırma Enstitüsü (TBAE) Kuantum-Türkiye Çalıştayı 26 Eylül 2020 Gebze, TÜRKİYE   Son yıllardaki teknolojik gelişmeler, özellikli kuantum mekaniksel olayların doğrudan uygulama alanları bulmasına yol açmaktadır. Kuantumun temellerinin daha iyi anlaşılmasına da...
Cuma, 26 Haziran, 2020 - 17:17
Eğitimin Amacı Gıda İşletme Programı, gıda sektörünün yönetim kadrolarında ilerlemek isteyen mühendis ve mühendis adayları ile gıda sektöründe iş kurmak isteyen girişimciler için özel olarak tasarlanmış, Türkiye gıda sektörünün sürdürülebilirlik, sağlık ve ekonomik hedefleri doğrultusunda...
Cuma, 19 Haziran, 2020 - 20:17
Bütünleme sınavları bilgilerine erişmek için tıklayınız
Cuma, 12 Haziran, 2020 - 13:24
COVID-19 Pandemisi nedeniyle bu dönem online olarak gerçekleştirdiğimiz Mühendislik Projeleri Sunumlarını başarı ile tamamlayan öğrencilerimizi tebrik ederiz. İdil Ertem-Beyza Aksoy: Development of a Food Waste Management System for Quantifying and Reporting Food Waste at Yeditepe...
Pazartesi, 11 Mayıs, 2020 - 20:02
2019- 2020 BAHAR YARIYILI UZAKTAN ÖĞRETİM İLE VERİLEN DERSLER İÇİN ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME ESASLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.
Perşembe, 7 Mayıs, 2020 - 18:42
Gıda Mühendisliği / Bölüm ve Meslek Tanıtımı Prof. Dr. Mustafa Özilgen Sağlık, sürdürülebilirlik, girişimcilik ve inovasyon odaklı disiplinler üstü bir yaklaşımla eğitim veren Yeditepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü hakkında soruların yanıtlanacağı ve Gıda Mühendisliği mesleğinin...
Çarşamba, 8 Nisan, 2020 - 22:48
KORONAVİRÜS (COVID-19) BESLENME REHBERİ Çevrenizdeki biri hapşırdığında, havaya içerisinde virüs barındıran yaklaşık 20,000 küçük partikül dağılır. COVID-19 tarzı virüslerin yayılımı havada hareketli kalması ve sizin onunla kontak halinde olmanızla ortaya çıkar. Virüslerin belli hedef dokuları...
Cuma, 3 Nisan, 2020 - 12:48
Özgün Müfredatımız ile Ayrıcalıklı Eğitim İmkanı Yeditepe Gıda’da! Yeditepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği, Türkiye’de Bir İlke İmza Atıyor! Yeditepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Programı yeniden yapılandırılarak Türkiye’de ilk defa uygulanan ‘Disiplinler...
Cuma, 3 Nisan, 2020 - 12:38
Mezunlarımız hangi alanlarda çalışıyorlar? Mezunlarımız sektörün önde gelen firmalarında çoğunlukla Ar-Ge, Kalite kontrol, Satın alma ve Pazarlama gibi alanlarda çalışmalarının yanı sıra Türkiye ve yurtdışındaki üniversitelerde Biyoteknoloji, ...
Cuma, 3 Nisan, 2020 - 12:29
Gıda İşletme Programı, gıda sektörünün yönetim kadrolarında ilerlemek isteyen mühendis ve mühendis adayları ile gıda sektöründe iş kurmak isteyen girişimciler için özel olarak tasarlanmış, Türkiye gıda sektörünün sürdürülebilirlik, sağlık ve ekonomik hedefleri doğrultusunda sektörün dinamik...
Cuma, 3 Nisan, 2020 - 12:21
Tüm Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri konsantrasyon programından faydalanabilirler. Gıda Mühendisliği Bölümü müfredatında bulunan yedi teknik seçmeli dersin beşini ilgili konsantrasyon programının ders listesinden seçip, başarılı bir şekilde bitiren öğrenciler seçtikleri programa tabi olarak...
Cuma, 27 Mart, 2020 - 13:01
Değerli Öğrencilerimiz, COVID-19 salgını nedeniyle Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından 16 Mart 2020 itibariyle ara verdiğimiz öğretimimiz, yine YÖK tarafından yapılan 19 Mart 2020 tarihli yazı ile 23 Mart 2020 tarihinden itibaren sizlerin de büyük katkısıyla uzaktan...
Pazartesi, 23 Mart, 2020 - 20:32
Değerli  Öğrencilerimiz, COVID-19 salgını nedeniyle ara vermiş olduğumuz öğretime, 23 Mart 2020 tarihinden itibaren uzaktan öğretim ile devam edeceğimizi ve buna ait uygulama esaslarını 20 Mart 2020 tarihinde sizlerle paylaşmıştık. 23 Mart 2020 itibarıyla dersler bu şekilde...
Cumartesi, 21 Mart, 2020 - 17:50
Sevgili Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerimiz, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK)’nın aldığı yeni karar doğrultusunda, COVID-19 salgını nedeniyle ara verdiğimiz öğretimimize 23 Mart 2020 tarihinden itibaren, uzaktan öğretim sistemi ile devam edeceğiz. Bu amaçla; Ders materyali...
Çarşamba, 18 Mart, 2020 - 12:59
Sevgili Gıda Mühendisliği Öğrencileri, Sizlerin ve ailenizin küresel koronavirüs salgınından etkilenmeyerek bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatmanız hepimizin önceliğidir. Üniversitelerde derslere ara verilmesi de  bu kapsamda uygulanmakta olan önlem paketinin önemli bir parçası. Kendimizi...