Ön Koşul Dersleri:
Dersin Dili:
İngilizce
Dersin Koordinatörü:
Dersin Amacı:
Bu ders, öğrencilere gerçekçi kısıtlar altında gıda endüstrisindeki ürün tasarım süreçlerini ve kullanılan stratejileri anlamalarını sağlamayı, program boyunca kazandıkları bilgi ve becerileri inovatif gıda ürünlerinin tasarımı için kullanabilmelerini sağlamayı amaçlamaktadır.
Dersin İçeriği:
Gıda endüstrisinde ürün tasarım süreçlerine ve inovasyona giriş. Ürün geliştirme ve tasarım süreci, yöntemleri ve kısıtlamalar (tasarımda kalite, sağlık, gıda güvenliği ve sürdürülebilirlik, yasal ve etik sorunlar, ambalajlama, ekonomik faktörler). Akademi ve endüstriden davetli konuşmacılarla ürün tasarım süreçleri ile ilgili vaka çalışmaları.
Dersin Öğretim Yöntemleri:
1: Hocanın ders anlatımı, 2: Tartışma ile ders anlatımı, 3: Hocanın sınıfta problem çözmesi, 4: Benzetim kullanma, 5: Problem çözme ödevi, 6: Okuma ödevi, 7: Laboratuvar çalışması, 8: Dönem araştırma ödevi, 9: Konuk konuşmacı sunumu, 10: Örnek proje incel
Dersin Ölçme Yöntemleri:
A: Yazılı Sınav, B: Çoktan seçmeli sınav C: Eve verilen kısa sınav, D: Deney Raporu, E: Ödev, F: Proje, G: Öğrencinin sunumu