• Türkçe
  • English
Ders Kodu: 
FDE 415
Ders Dönemi: 
Güz
Ders Tipi: 
Zorunlu
Kredi: 
2
Teori Saati: 
2
Uygulama Saati: 
0
Laboratuvar Saati: 
0
AKTS: 
4
Dersin Dili: 
İngilizce
Dersin Koordinatörü: 
Dersi Verenler: 
Dersin Amacı: 
Dersin Amacı Dersin amacı öğrencilere “kalite” ve “yönetim sistemi” kavramları hakkında teorik bilgi aktarmak, gıda sanayinin farklı alt sektörlerinde uygulanan farklı kalite yönetim sistemlerini tanıtmaktır.
Dersin İçeriği: 

Sanayide uygulanan “Kalite” ve “yönetim sistemi” kavramlarının açıklanması, birincil gıda üretiminde uygulanan GLOBALGAP (iyi tarım uygulamaları) sistemi, ikincil üretimde ön gereksinim programları: GHP, GMP; HACCP; ISO9000, ISO22000, ISO14000, ISO17025, OHSAS18000, SA8000, Helal ve Koşer sertifikaları

Dersin Öğretim Yöntemleri: 
1: Hocanın ders anlatımı, 2: Tartışma ile ders anlatımı, 9: Konuk konuşmacı sunumu
Dersin Ölçme Yöntemleri: 
A: Yazılı Sınav, B: Çoktan seçmeli sınav, E: Ödev, F: Proje, G: Öğrencinin sunumu

Dikey Sekmeler

Ders Tanimlari