İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı (İSTEK) tarafından 1996 yılında kurulan Yeditepe Üniversitesi; Türkiye’de birçok alanda öncü, seçkin, akademik ve yönetim kadroları ile Atatürkçü düşüncelerin ışığında çağdaş, araştırmacı, yenilikçi, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu tüm nitelik ve donanıma sahip, teknolojiye hakim, dünya kültürünü tanıyan, öz benliğini güçlendirmiş gençler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Üniversitemiz, çağdaş akademik program ve uygulamalarıyla bilgi çağına dönük eğitim vermektedir.

Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, 2024 Bahar ve 2024 Güz başvurularını davet etmektedir. Adayların Yardımcı Doçent veya Doçent olmaları ve özellikle Yazılım Mühendisliği, Doğal Dil İşleme, Makine Öğrenmesi, Bilgisayarla Görü, Örüntü Tanıma, Teorik Bilgisayar Bilimi, Siber Güvenlik, Bulut Bilişim ve İnsan-Bilgisayar Etkileşimi dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere Bilgisayar Bilimleri alanlarında uzmanlığa sahip olmaları beklenmektedir.

Adayların Türkiye'deki en iyi üniversitelerden veya yurtdışındaki tanınmış üniversitelerden Bilgisayar Bilimleri/Mühendisliği alanında doktora derecesine sahip olmaları beklenmektedir. Doktora derecesini yakın zamanda almış herhangi bir adaya değerlendirilmek üzere öncelik verilebilir. Her başvuru sahibinin mükemmel bir araştırma geçmişine sahip olması ve tanınmış dergilerde ve konferanslarda yayınlanmış makaleleri olması beklenmektedir. Başvuru sahipleri ayrıca, tanınmış dergilere ve konferanslara düzenli makale gönderimi ve ulusal ve uluslararası fon sağlayan kuruluşlar için proje önerileri yazmak da dahil olmak üzere, bölüme katıldıklarında kendi alanlarında aktif araştırmalar yapmak için büyük bir potansiyel göstermelidir. Son olarak, her başvuru sahibi, lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim vermeye ve yeni teknik dersler açmaya ve BSc, MSc ve PhD seviyelerinde öğrencileri kendi araştırma uzmanlıklarında yönetmeye ilgi göstermelidir.

İlgilenen adaylardan başvuruları sırasında 1) bir ön yazı, 2) bir özgeçmiş, 3) bir araştırma beyanı, 4) bir öğretim beyanı ve 5) aşağıdaki başvuru formunu kullanarak üç akademik referans beklenmektedir: https://forms.gle/UULi6mKhDPFxq2zR9