Bir yarıyılda derslerin ilk gününden itibaren tüm öğrencilerimizin derslere katılmaları derslerdeki başarılarını en üst düzeyde tutabilmeleri için gerekmektedir. Bazı öğrencilerimiz Ders Ekleme / Bırakma haftasına ve dilekçe günlerine kadar dersleri seçmeye devam ettiklerini ve bu nedenle dönemin ilk iki veya üç haftasında derslere devam etmelerine gerek olmadığını ya da daha kötüsü kayıtlı olmadıkları derslere giremeyeceklerini düşünmektedirler. Öğrenciler, almak istedikleri tüm derslere dönemin ilk gününden itibaren başlamalıdır ve kayıtlı olmadıkları derslerin öğretim üyelerine ulaşarak ders sayfalarına kendilerini kayıt etmelerini sağlamalıdır.

Üniversitemiz Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliğinin 24/2 maddesinde "Öğrenci dersin tamamına katılmak zorundadır. Ancak derslerin% 20'sini geçmeyen ve haklı bir sebebe dayalı devamsızlık kabul edilebilir." ifadesi mevcuttur. Bu nedenle, devam koşullarının% 80'inden daha azına devam eden öğrencilerin, herhangi bir dersten devamsızlık nedeniyle başarısız olabileceği belirtilmektedir.