Ana içeriğe atla

Mezunlarımızın Başarı Hikayeleri

Zeynep Merve Köse, Hamburg University of Applied Science, Almanya

Merhaba arkadaşlar, Ben Zeynep Merve Köse. Gıda Mühendisliği bölümünden 2018 yılında mezun oldum ve şu anda Bizim Toptan Satış Mağazaları'nda Kalite Güvence Uzman Yardımcısı olarak çalışıyorum. Lisans eğitimimin 3. senesinde Almanya'da Hamburg University of Applied Science'ta bir dönem Erasmus yapma fırsatı yakaladım. Erasmus programının bana en büyük katkısı yabancı dilimin gelişmesi oldu. Öğrendiğim teorik İngilizce'nin yanında günlük konuşma dilinde de kendimi geliştirmemi sağladı. Erasmus boyunca birçok ülkeden insan ile vakit geçirme fırsatım olduğu için onların kültürleri hakkında bilgi edinmiş ve farklı bakış açıları kazanmış oldum. Ayrıca birçok ülkeyi gezip görme fırsatı yakaladım ve buralarda farklı tecrübeler kazandım. Gittiğim okulda başka bir eğitim sistemini deneyimleme ve aldığım dersler sayesinde bakış açımı geliştirme şansım oldu.

Elif Piranlıoğlu, Aarhus University of Applied Sciences, Danimarka  

Merhaba arkadaşlar, 2017 yılı Gıda Mühendisliği bölümü mezunlarından biriyim. Şuan Marmara Üniversitesi'nde Biyomühendislik alanında yüksek lisans yapıyorum. Mezun olduktan sonra yüksek lisans yapmaya karar verdiğimde mülakatlarda lisans eğitimim sırasında Erasmus programına katıldığım için diğer öğrencilerden bir adım öndeydim. Yeni kültürlerle, yeni insanlarla, yeni yerlerle ve yeni bir benle tanışmak için Erasmus programı dahilinde Danimarka’daki Aarhus Üniversitesi’ne gittim. Gitmeden önce büyük endişelerim ve korkularım vardı fakat gerek bölümdeki hocalarım gerekse ailemin desteğiyle hiç bilmediğim bir dünyaya adım attım. Derslerde hiç zorluk çekmedim çünkü benim gittiğim okuldaki hocaların dersi anlatımlarıyla kendi hocalarımın ders anlatım tarzları aynıydı; gayet anlaşılır ve netti. Dil açısından hiç zorluk çekmedim hatta sürekli İngilizce konuşmak zorunda olduğum için İngilizce diline olan hâkimiyetim arttı. Kişisel gelişimim olarak da birçok faydasını gördüğüm bu programı fırsatı olan bütün arkadaşlarıma tavsiye ederim.

Işıl Gürbüz, Wroclaw University of Environmental and Life Sciences, Polonya    

Merhaba arkadaşlar, Ben Işıl Gürbüz. Yeditepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümüne 2013 yılında başladım ve 2018 senesinde mezun oldum. Şu anda Almanya’da Borgwaldt Flavor şirketinde Junior Flavorist olarak çalışmaktayım. Üniversitede ikinci senemi bitirdikten sonra Erasmus+ programı aracılığıyla Polonya’ya (Wroclaw University of Environment and Life Sciences) gittim. Burada dolu dolu 5 ay geçirdim. Kapsamlı birçok derslere katılırken farklı uluslardan insanlarla tanıştım, arkadaş oldum. Bu süre içerisinde büyük bir aile gibi olduk ve unutulmaz anlar, dostluklar edindim. Gezmediğimiz şehir, tatmadığımız yemek veya eğlenmediğimiz bir nokta dahi kalmadı. Arkadaşlarımla beraber bulunduğumuz ülkenin kültürünü, insanlarını biraz da olsa dilini öğrendik. Beraber vakit geçirmemiz sebebiyle de hem kendimi hem okuduğum üniversiteyi hem de ülkemizi dünyaya tanıtmış oldum. Dönem boyunca aldığımız derslerde, pratikte ve kendi üniversitemdeki derslerde yardımcı olabilecek bilgiler de öğrendim. Yaşadıklarımı ufak da olsa anlatırken ne kadar güzel ve verimli bir sömestr geçirdiğimi tekrar tekrar anlıyorum. Şimdi ise orada beraber olduğum arkadaşlarımla hâlâ irtibat içerisindeyim ve birçoğuyla da görüşmekteyim. Sadece arkadaşlık bağları değil, mesleki açıdan da birçok artısı olduğuna inandığım Erasmus+ programını siz değerli arkadaşlarımın denemesini gönülden ister ve desteklerim. Başarılar dilerim.

Rabia Yazgı Atar

 

Eğitim ve öğretimin birçok alanında öğrenmeyi uygulamalı hale getiren eğitim sistemi ve okulumuzdaki diğer akademisyenlerimizin sayesinde 2018 yılında elimde Gıda Mühendisliği diplomasından çok  daha fazlasıyla mezun olma fırsatına sahip oldum. Okulumuzdaki staj programlarına verilen destek ile mezun olmadan önce hangi alanda kendimi geliştirebileceğimi keşfetmem çok daha kolay oldu. IASTE (The International Assocciation for the Exchange of Students for Technical Experince) kulübüyle mezun olmadan önce Almanya’da 2 ay yaz stajı yapma fırsatı yakaladım. Döndükten sonra Danone’de uzun dönem Ar-Ge stajyeri olarak başladığım kariyerimde mezun olduktan sonra tam zamanlı Ar-Ge Asistanı olarak çalışmaya devam ettim. Çalışma hayatına bu kadar kolay girebilmemi üniversitemizde sunulan sınırsız imkânlar fazlasıyla destekledi. Bölümümüzün verdiği destek sayesinde diğer okullardan katılımcılara açık olan “Gıda Endüstrisinde Kariyer Zirvesi” düzenleyerek organizasyonun nasıl oluşturulacağını ve işleyişini hep beraber öğrendik.
 

Ege Gürtan

2013 yılında Yeditepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’ne başladım. Üniversitemizde çeşitli bilim dallarında birçok etkinlik düzenleniyor ve bunlardan biri de nanoteknoloji ile ilgili bir konferanstı. O  konferansa katıldıktan sonra gelecekte nanoteknoloji ve gıda teknolojisini birleştirebileceğim bir kariyerim olması gerektiğine karar verdim. Nanoteknoloji konusunda kendimi geliştirmek için öncelikle fizik öğrenmem gerektiğini düşündüm. Fizik bölümü ve gıda mühendisliği bölümü arasında çift anadal programı olmamasına rağmen, hocalarım ve üniversitem bu konuda benim önümü açarak fizik ve gıda mühendisliği çift anadal programı oluşturdu. Bu benim Yeditepe Üniversitesi’nden gördüğüm en büyük iyiliklerden biridir. Yalnızca bununla da kalmayarak fizik ve nanoteknoloji alanında kendimi geliştirmek için çeşitli bölümlerden farklı hocalarla birlikte projeler yapıp onların laboratuarlarında çalışabilme imkanı da bulabildim. Şuanda hem fizik hem gıda bölümünden aldığım eğitimden ve hocalarımızın kalitesinden gerçekten memnunum. Kendisini bilimin herhangi bir alanında geliştirmek isteyen bir öğrencinin kesinlikle bu üniversitenin Mühendislik Fakültesi’ nde aradığı şeyi bulabileceğine inanıyorum. Lisans eğitimimi tamamladıktan sonra Hollanda’da Twente Üniversitesi nanoteknoloji yüksek lisans bölümüne burslu olarak kabul edildim. Buradaki eğitimim uygulamaya dayalı olduğu için çok faydasını görüyorum. Nanoteknoloji içinde çok fazla disiplin barındırdığı için burada fizik ve gıda alanında aldığım eğitimi de birleştirme fırsatım var. Aynı zamanda yurt dışı deneyimini herkese tavsiye ederim, insanı karakter yönünden epey geliştirdiği kanısındayım.