Bahar 2023 döneminde Kimya Mühendisliği Öğrencileri  2 farklı tesise Teknik Gezi yaptı.

3 Nisan Pazartesi tarihinde  ŞİŞECAM Bilim,Teknoloji ve Tasarım Merkezi ; Darıca’da bulunan yerleşkesinde dönemin ilk Teknik Gezisine ev sahipliği yaptı. Kimya Mühendisliği öğrencileri bu gezide cam alanında Türkiye'de en gelişmiş ve Avrupa'da da en büyük merkezlerden birine sahip olan ve günümüzde ana faaliyet alanları olan düzcam, cam ev eşyası, cam ambalaj, otomotiv camları ve cam elyafı gibi camın tüm temel alanları ile  maden, enerji ve geri dönüşüm iş kollarında da öncü bir rol üstlenmekte olan ŞİŞECAM'ı birebir tanıma fırsatı buldular.

27 Nisan Perşembe günü Linde Gaz Türkiye'nin Gebze tesisinde ikinci teknik gezi gerçekleştirildi. Türkiye'nin önde gelen endüstriyel ve tıbbi gaz tedarikçilerinden biri olan Linde Group ,Kimya Mühendisliği öğrencilerine sektörel deneyimlerini paylaşarak; tesisin çalışma prensipleri, gazların ayrışma süreçleri ve lojistik operasyonlar hakkında öğrencileri bilgilendirdi.Şirket, nasıl global olduklarını ve güvenlik önemlerinin altının özellikle çizildiği bir sunum gerçekleştirerek öğrencileri ileriki iş hayatlarında ne gibi sorunlarla karşılaşabilecekleri hakkında aydınlattı.

Linde Gaz

Ne Zaman: