Bölümümüz hocalarından Öğr. Gör. Tolun Vural "TÜRK SERAMİK ENDÜSTRİSİ" başlığı altında seminer verecektir.

**ÖZGEÇMİŞ**

İstanbul Teknik Üniversitesi Metalürji Mühendisliği Bölümünden Lisans derecesi ile mezun oldu. Askerliğini yaptıktan sonra Eczacıbaşı bursu ile okuduğu İngiltere Sheffield Üniversitesi Seramik Mühendisliği Bölümünden Lisans ve Yüksek Lisans dereceleri aldı.Kavrakoğlu Enstitüsü executive MBA programından mezun oldu.

Eczacıbaşı Vitra Bozüyük ve Kartal fabrikalarında Şef ve Üretim Müdürü pozisyonlarında çalıştı. Bu süre içinde Bozüyük Vitra ikinci fabrikasının inşa, montaj ve devreye alınması sürecinde Proje Yönetici Yardımcısı olarak görev yaptı.

Sonra Toprak Holding’e katıldı. Bozüyük Seramik sağlık Gereçleri fabrikası, Bozüyük Karo fabrikası kapasitesini arttıracak tesisler, Eskişehir Karo fabrikaları ve ilave tesisleri yatırımlarını gerçekleştirdi.

Ayrıca İngiltere’de kurulacak olan Seramik sağlık gereçleri ve karo tesislerinin yatırım süreçlerini yönetti. Bu gruba Fabrika Müdürü olarak başladı ve bilahare Seramik Grup Genel Müdürü oldu.

Daha sonra Elginkan Holding’e Serel A.Ş. Genel Müdürü olarak katıldı. Bu süre içinde şirketin komple modernizasyon sürecini yönetti.

Son profesyonel iş olarak BIEN Yapı Grubu’na katıldı. Yeni Seramik Sağlık Gereçleri fabrikası ve Porselen Karo Fabrikaları yatırım süreçlerini yönetti. Bu grupta Seramik Sanayi Grup Başkanı olarak görev yaptı.

Vestel Holding’in Güneş Enerji Sistemleri ve Hidrojen Yakıt Hücreleri projeleri için seramik komponentler geliştirme çalışmalarını yürütmüştür.

Halen yurtiçi ve yurtdışı projeler için danışmanlık yapmaktadır.

Aynı zamanda Yeditepe Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği bölümünde Öğretim Görevlisi olarak ders vermektedir.

Kurucusu olduğu Türk seramik Derneği’nin(TSD) 2004 -2007 döneminde Başkan Yardımcılığı ve 2008 – 2017 döneminde Başkanlığını yürütmüştür.Halen yönetim kurulu üyesidir.

British Ceramic Society(BCS) ve British Ceramic Federation(BSF) üyelikleri, Avrupa Seramik Derneği(EcerS) Konsey Üyeliği, Uluslararası Seramik Federasyonu(ICF) ve Uluslararası Emaye Enstitüsü(IEI) ülke temsilci üyelikleri, Türkiye Seramik Federasyonu(TSF) Yönetim Kurulu üyeliğinde bulunmuştur.

Ne Zaman:
Çarşamba, 20 Mayıs, 2020 - 14:00 to 15:00
Nerede:

Google Meet üzerinden gerçekleşecektir.

Aşağıdaki linke tıklayarak katılabilirsiniz.

Meeting ID

meet.google.com/qvo-zmtu-mmk