STAR programının STAR Lisans 2023 Çağrısı ile TÜBİTAK Merkez ve Enstitülerinde yürütülen veya TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projelerinde görev alacak lisans öğrencilerine burs imkânı tanınacaktır.

Öğrenci Başvurusu (27 Ekim 2023-10 Kasım 2023)
Öğrenci başvuruları bu aşamada alınacaktır. Türkiye’de herhangi bir lisans programına kayıtlı ve program ilanında belirtilen başvuru koşullarını sağlayan öğrenciler https://star.tubitak.gov.tr/  adresinde yer alan projelerden birinde görev almak üzere başvuru yapacaklardır. Her öğrenci 1 projeye başvuru yapabilecektir.
Burslar, projedeki görevine devam etmesi koşuluyla bursiyerin desteklenmeye başlandığı tarih esas alınarak proje süresi içerisinde kalmak ve aralıksız kullanılmak şartıyla maksimum 6 aylık süre sonunda sona erdirilir.
Burs miktarı: 3000 TL/ay

Başvuru Koşulları:

• T.C. vatandaşı veya 5901 sayılı kanunda geçen Mavi Kart sahibi olmak.
  • Herhangi bir kurum/kuruluşta tam veya kısmi zamanlı çalışmıyor olmak.
  • Türkiye’de lisans derecesi veren bir programda kayıtlı olmak.
  • Lisans öğreniminde birinci sınıfın ilk dönemini tamamlamış olmak (Yabancı dil hazırlık aşamasında başvuru yapılamaz).
  • Aşağıda yer alan SEÇENEK 1 ya da SEÇENEK 2’den birini sağlıyor olmak*.

*SEÇENEK 1:

• Yerleştiği lisans programına girerken kullandığı puan türünde Türkiye genelinde ilk 200.000 içerisinde bulunmak ve sıralamasına göre aşağıdaki koşulu sağlıyor olmak,
  • Üniversite giriş sıralamasında ilk 100.000 ve altında yer alan öğrencilerin not ortalaması 2.0 ve üstü olmalı
  • Üniversite giriş sıralamasında ilk 100.001 ve 150.000 arasında olan öğrencilerin not ortalaması 3.0 ve üstü olmalı
  • Üniversite giriş sıralamasında 150.001 ve 200.000 arasında olan öğrencilerin not ortalaması 3.5 ve üstü olmalı

*SEÇENEK 2:

• Lisans programına yerleşme sırasında ilk üçte yer almak (lisans programına ilk 3 sırada yerleşmiş olmak) ve öğrencilerin not ortalamasının 3.5 ve üstü olmalı.

Ayrıntılı bilgi için : https://www.tubitak.gov.tr/tr/burslar/lisans/burs-programlari/icerik-224...