SOLAR DECATHLON YARIŞMASINA '23 GÜZ DÖNEMİNDE KATILMAK İÇİN BAŞVURUN!

Solar Decathlon yarışması, uluslararası ve öğrencilerin katılımına açık bir yarışmadır. Yeditepe Üniversitesinden katılacak ekipte, asgari olarak Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği bölümünden öğrencilerin bulunması amaçlanmaktadır.

Solar Decathlon Yarışmasına başvuruda bulunmak isteyen İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerimizin 2023 Güz ve Bahar dönemlerinde bölümümüzde öğrenci olmaları ve Güz dönemi için, CE 496 Sürdürülebilir İnşaat dersine kayıtlı olmaları gerekmektedir. Başvurular gönüllülük esasına göre yapılacaktır. Yarışmaya katılacak öğrencilere dersin dönem projesi notu verilecektir. Solar Decathlon yarışmasına katılacak İnşat Mühendisliği bölümü öğrencilerimizin,  Mimarlık Bölümünden katılacak öğrenciler ile yapacakları ortak çalışmalar, Pazartesi günleri ders saatinde bir stüdyo dersi kapsamında yürütülecektir. Solar Decathlon Yarışmasına katılmak ve bilgi almak için, lütfen bir e-posta ile iletişim
kurun: ozgur.koyluoglu@yeditepe.edu.tr

Solar Decathlon, öğrenci takımlarının sürdürülebilir bir yapının bütüncül bina tasarımı ilkeleri ile, yapı bilimi, enerji verimliliği, iç hava kalitesi, kullanıcı deneyimi, insan sağlığı, verimli mekanik sistemler, yaşam boyu çevresel etki değerlendirmesi, alım gücü, dirençlilik, kaynak verimliliği ilkelerini gözeterek tasarlayıp inşa etmelerini bekleyen bir yarışmadır. Solar Decathlon, farklı disiplinlerden katılımcıların yeteneklerini ve yaratıcılıklarını yenilikçi ve çevre dostu konut çözümleri oluşturarak sergilemelerini sağlar. Amacı, bina tasarımında sürdürülebilirliği, yenilenebilir enerjiyi ve enerji verimliliğini teşvik etmek ve dünyanın enerji ve çevre sorunlarına çözümler üreten yeni nesil profesyonellerin ilham almasını sağlamaktır. Etkinlik, tamamlanan evlerin halka, endüstri profesyonellerine ve bir hakem paneline sergilendiği bir final yarışması veya sergisiyle sonuçlanır; bu hakemler, yarışan takımları tasarım yeniliği, enerji verimliliği, sürdürülebilirlik, güneş teknolojilerinin entegrasyonu, estetik, konfor, uygulanabilirlik ve pazarlama açısından değerlendirirler.