• 28-29 Eylül- Aday başvurularının alınması

• 30 Eylül-Adayların ilanı

• 30 Eylül-3 Ekim- Adayların seçim için kendilerini bölüm öğrencilerine tanıtmaları

• 4 Ekim-Seçim için 1. tur (Bölüm/program öğrenci temsilcilikleri seçimlerinde, seçimin yapılabilmesi için birinci tur seçimlerde seçimin yapıldığı bölüme/programa kayıtlı öğrencilerin en az %60’ının, ikinci turda ise en az %50’sinin seçime katılması şarttır. İlk iki turda seçim yapılamaz ise üçüncü turda katılma şartı aranmaz.)

• 5 Ekim-Seçim için 2. tur (Bölüm/program öğrenci temsilcilikleri seçimlerinde, seçimin yapılabilmesi için birinci tur seçimlerde seçimin yapıldığı bölüme/programa kayıtlı öğrencilerin en az %60’ının, ikinci turda ise en az %50’sinin seçime katılması şarttır. İlk iki turda seçim yapılamaz ise üçüncü turda katılma şartı aranmaz.)

• 6 Ekim-Seçim için 3. tur ve sonuçların Dekanlığa iletilmesi (Bölüm/program öğrenci temsilcilikleri seçimlerinde, seçimin yapılabilmesi için birinci tur seçimlerde seçimin yapıldığı bölüme/programa kayıtlı öğrencilerin en az %60’ının, ikinci turda ise en az %50’sinin seçime katılması şarttır. İlk iki turda seçim yapılamaz ise üçüncü turda katılma şartı aranmaz.)

• 7 Ekim-Seçim sonucunun Rektörlüğe iletilmesi

BAŞVURU DİLEKÇELERİNİ 29.09.2022 TARİHİNDE SAAT 18:00’a KADAR İLGİLİ BÖLÜM SEKRETERLERİNE YAPMALARI GEREKMEKTEDİR

ÖĞRENCİ TEMSİLCİ ADAYLARINDA ARANACAK NİTELİKLER*

MADDE 6 – (1) Öğrenci temsilciliklerine aday olacak öğrencilerde;

a) İlgili fakülte, yüksekokul, konservatuvar veya meslek yüksekokulunun en az ikinci sınıfına kayıtlı öğrenci olması,

b) Siyasi parti organlarında üye veya görevli olmaması,

c) Yüz kızartıcı suçlardan dolayı adli sicil kaydı bulunmaması,

ç) Uyarma cezası dışında disiplin cezası almamış olması,