Yeditepe Üniversitesi YUCONES (Yeditepe University Construction Engineering Society); mühendislik ve mimarlık fakültesi öğrencilerine, geleceğe ve mesleğe hazırlanma evresinde yardım sağlamayı, üniversite zamanlarından sektörle yakından alakalı genç ve donanımlı, nitelikli mühendis / mimarlar yetiştirilmesine destek olmayı hedefler.

YUCONES tarafından düzenlenen, FUTURE SEMINAR EXPO’22 etkinliği, Yeditepe Üniversitesi bünyesinde öğrenci, akademisyen ve konuşmacı misafirlerle birlikte 21-22 Mayıs 2022  tarihlerinde gerçekleşecek.

Güncel birçok konunun ele alınacağı, yapı sektörünün önemli isimlerinin ağırlanarak, yenilikçi malzemeler hakkında bilgi alınacağı ve kariyer yönetimini konuşulacağı seminer, fuar, eğitim ve workshop etkinlikleri kapsamında birçok öğrenci ile buluşulması hedefleniyor.

‘GELECEĞE KAYITSIZ KALMA!’ fikriyle yola çıkılan etkinlikte; Haldun Ersen akıllı şehir yönetiminin yol haritası, Halit Dilşad Yımaz Türkiye’de ilk defa İSTON’da gerçekleştirilen 3D Printer ile beton üretimi, Serdar Serdaroğlu kariyer gelişimi sürecinde yurt içi ve yurt dışı bilgi birikimini paylaşacak,  ve sektöre yön veren daha birçok değerli isim etkinlikte yer alacak.

Katılımcılar girişimcilik firmaları ile bir araya getirilirken, kariyer yönetimleri için etkili CV hazırlama workshopu başta olmak üzere pek çok eğitim düzenlenecek.

Aynı zamanda fuar alanında kurulan şirket stantları sayesinde ürünlerini ve şirketleri tanıma fırsatı sağlanacak, katılımcılar CV’leri ile firmaları bir araya gelecek.

Pek çok farklı alandan olan sponsorlar sayesinde öğrencileri birçok çekiliş ve sürpriz hediyeler bekliyor.

Etkinliğin bilet satışları biletino internet sitesi ve Yeditepe Üniversite'si stantlarından sağlanmaktadır. Oturumların %75’ine katılım sağlanması durumunda katılımcılara akıllı sertifika verilecektir.