TÜBİTAK   Bilim İnsanı  Destek Programları Başkanlığı tarafından  ön  lisans  ve  lisans öğrencilerinin, ülkemizin  ihtiyaç  duyduğu  tüm  alanlarda  bilimsel  çözümler  üretmelerini  ve  bu  doğrultuda  bilgi  ve becerilerini  arttıracak  projeler  geliştirmelerini teşvik  etmek  amacıyla  2242  Üniversite  Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları düzenlenmektedir.

Akıllı Şehirler ve Ulaşım, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Eğitim, Enerji ve Çevre, Gıda ve Tarım, Makine İmalatı ve Otomotiv, Sağlık, Savunma, Uzay ve Havacılık, Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik  kategorilerinde  düzenlenmekte  olan  yarışmanın ilanı  www.tubitak.gov.tr/bideb/2242 adresinde yayınlaşmış olup, başvurular 12 Mayıs 2022 tarihine kadar  ebideb.tubitak.gov.tr adresinden çevrimiçi olarak alınmaktadır.