Endüstri Mühendisliği müfredatında yapılan önemli değişiklikler:

1. ISE 352 dersi 2022 Güz dönemi itibariyle müfredattan kaldırılacaktır. Bu sebepten ötürü 2022 Bahar döneminde bu ders açılmayacaktır. ISE 352 dersi yerine hali hazırda teknik seçmeli ders havuzunda bulunan ISE 316 dersi müfredata zorunlu ders olarak eklenecektir. Öncelikle ISE 352 dersini bu dönem almayı planlayan tüm bölüm öğrencilerimizin ISE 316 dersini almaları gerekmektedir.

Bu süreç için kullanılacak intibak kurallarımız şu şekilde olacaktır:

• ISE 352 dersini almış ve geçmiş olan öğrencilerimizin yeniden bir planlama yapmasına gerek yoktur. Bu öğrencilere ISE 316 dersini almalarını tavsiye ediyoruz.
  • ISE 316 dersini teknik seçmeli olarak daha önce almış ve geçmiş olup, ISE 352 dersini henüz başarıyla tamamlamamış olan öğrenciler için ISE 316 dersi ISE 352 dersi yerine otomatik intibak ettirilecektir.
    • Bu durumda bu öğrencilerin müfredattaki toplam teknik seçmeli ders sayılarını tamamlayabilmeleri için ISE 316 yerine yeni bir teknik seçmeli ders almaları gerekmektedir.
  • ISE 316 ve ISE 352 derslerini henüz başarıyla tamamlamamış olan öğrencilerin bu dönem ISE 316 dersi almaları ve başarıyla geçmeleri durumunda bu ders ISE 352 dersine denk sayılacaktır.
    • ISE 352 yerine ISE 316 dersinin teknik seçmeli olarak alınması durumunda öğrencilerin bölümde tamamlanması gereken toplam teknik seçmeli ders sayısını dikkate almaları gerekmektedir. Bu yüzden, ihtiyaç duyulması halinde bu dönem ISE 316 dersinin yanına ek bir teknik seçmeli ders de almaları da önem arz etmektedir.
    • Bu işlemleri yaparken OBS üzerinde sorun yaşanması durumunda olası problemler dilekçe döneminde vereceğiniz dilekçeler ile düzeltilebilecektir.

2. 2022 Güz döneminden itibaren ISE 316 dersinin önkoşulu ISE 214 dersi olacaktır. 2022 Güz döneminde, bir kereye mahsus olarak ISE 214 dersinden en az bir kere kalan öğrencilere ihtiyaç duyulması durumunda ISE 214 ve ISE 316 derslerini beraber almalarına (dilekçe süreciyle ve danışman onay ile her öğrenci ayrı ayrı incelenerek) onay verilecektir. İlerleyen dönemlerde sorun yaşanmaması adına ders program planlamalarında ISE 214 dersine önem verilmesini tavsiye ediyoruz.