• MATH 131/132/154/221/241 PHYS 101/102 CHEM 101/111/112/113 DERSLERİNİ ALAN ÖĞRENCİLERİN HAFTALIK PROGRAMLARINDA  F89X (CUMA 16:00-19:00) SAATLERİNİ BOŞ BIRAKMALARI GEREKMEKTEDİR.
  • NOTU “FF” “FA” VE “W” OLAN DERSLERİN AÇILDIKLARI İLK DÖNEMDE TEKRAR EDİLMESİ ZORUNLUDUR. LÜTFEN BU YÖNETMELİK KURALINI GÖZÖNÜNDE BULUNDURARAK DERS KAYDINIZI YAPINIZ.
  • HAZIRLIK OKULUNDAN FAKÜLTEYE GEÇEN 1.DÖNEM ÖĞRENCİLERİ   ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ ŞİFRELERİNİ 1. KAT B-413 NOLU OFİSTEN ALABİLİRLER.
  • Üniversitemiz Senatosunun almış olduğu 27.12.2016 tarih ve 2016/15-14 sayılı “İngilizce Yeterlilik sınavından ve İngilizce hazırlığın son kur (B2 Kuru) sınavından 80 ve üzeri ile geçmiş öğrencilerin, istedikleri takdirde AFEA derslerinden muaf tutulmaları”  karar gereğince AFE 131 “Academic English I” ve AFE 132 “Academic English II” dersinden muaf olmak istemeyen Fakülteye yeni geçen öğrencilerin konuyla ilgili dilekçelerini en geç 01.10.2021 tarihinde Fakülte Öğrenci İşleri Ofisine teslim etmeleri gerekmektedir.

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DİLEKÇE KABUL TARİHLERİ:

BAŞLANGIÇ: 02.10.2021  / 09:00

BİTİŞ         : 03.10.2021  / 23:00

• Dilekçe dönemi; İstisnai işlemler içindir.
  • Kayıt ve ders ekleme/bırakma döneminde halledilebilecek işlerinizi kesinlikle dilekçe dönemine bırakmayınız; reddedilecektir. Bölüm derslerinizde kota sorunu varsa bunu bölümünüzle en geç ekleme/bırakma dönemi içinde hallediniz.
  • Ekleme/Bırakma döneminde almayı düşündüğünüz derslere DÖNEM BAŞINDAN İTİBAREN girmediğiniz takdirde DEVAMSIZLIĞINIZA sayılacaktır.

• DERS KAYITLARINDA PROBLEM YAŞAYAN ÖĞRENCİLER İÇİN MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ  DİLEKÇE TARİHİ  ADD-DROP SONRASINDA SADECE 02-03 EKİM 2021’DİR.
  • Fakültemizde derslere devam zorunluluğu vardır.
  • Hastalık nedeniyle alınan raporlar, takım sporları etkinlikleri, öğrenci topluluğu  etkinlikleri, vb. için alınan izinler derslerin %20’sini aşmamalıdır.

• MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ; ZORUNLU DERSLERİ OLAN VE MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN MÜFREDATLARINDA ZORUNLU DERS OLAN DERSİ DIŞINDAKİ YABANCI DİL DERSLERİNE KREDİSİZ KAYIT OLMALIDIRLAR.

• YUKARIDA BELİRTİLEN KURAL DIŞINDA ders programınızda en çok 1 Saatlik çakışma olabilir.
  • Daha fazla çakışma olduğu takdirde çakışan derslerden bir tanesi kaydınızdan silinecektir.