Bölüm ismimiz olan Endüstri ve Sistem Mühendisliği,  YÖK’ün 11.03.2020 tarihli Yürütme Kurulu Toplantısında alınan ve 20.03.2020 tarihinde yayınladığı 75850160-104.01.01.01-E.20993 nolu yazılı kararı neticesinde Endüstri Mühendisliği olarak değiştirilmiştir. Bu karar neticesinde 2020 Bahar dönemi ve 2020 Yaz dönemi sonunda mezun olmuş tüm öğrencilerin diplomaları Endüstri ve Sistem Mühendisliği derecesi ile hazırlanacaktır. 2020 Güz dönemi itibari ile bölümdeki tüm öğrenciler mezun oldukları zaman Endüstri Mühendisliği derecesi alacaklardır.

Bu karar ne bölüm ne de üniversite tarafından alınmamış olup yukarıda da belirtildiği üzere YÖK tarafından alınmıştır. Yine yukarıda belirtildiği üzere alınacak derece giriş yılından bağımsız olarak mezuniyet dönemine göre olacaktır.

İsim değişikliği sonucunda bölüm programında herhangi bir değişiklik olmayacak olup sadece ders isimlerinde değişiklikler yapılmıştır ve tüm bu değişiklikler OBS sistemi tarafından otomatik olarak uygulanacaktır. Bu kapsamda, 5 Eylül 2020 itibari ile başlayacak Önkayıt Endüstri Mühendisliği programı üzerinden olacaktır.

Yeditepe Üniversitesi

Endüstri Mühendisliği Bölümü