TÜBİTAK-Temel Bilimler Araştırma Enstitüsü (TBAE)
Kuantum-Türkiye Çalıştayı
26 Eylül 2020 Gebze, TÜRKİYE

Son yıllardaki teknolojik gelişmeler, özellikli kuantum mekaniksel olayların doğrudan uygulama alanları bulmasına yol açmaktadır. Kuantumun temellerinin daha iyi anlaşılmasına da katkı sağlayan bu uygulamalar, haberleşme teknolojilerinden simülatörlere, algılama ve ölçüm sistemlerinden kuantum bilgisayarlara kadar oldukça geniş yelpazeyi kapsamaktadır. Dünyadaki bu gelişmelere paralel olarak, Avrupa Birliğinde de Kuantum Amiral Gemisi başlığı altında çalışmalar yapılıyor ve çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Kuantum-Türkiye Çalıştayının amacı, 1-7 Kasım 2020 tarihleri arasında Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenecek olan Quantum Future Academy 2020 etkinliğine Türkiye’den katılacak öğrencileri belirlemektir.  Kuantum enformasyon kuramı ve kuantum hesaplama konuları başta olmak üzere, kuantum mekaniği ve özellikle teknolojilerindeki son gelişmelerin tartışılacağı bu çalıştaya, katılımcılar sunumlarıyla katkı sağlayacaktır.

Bilim Kurulu: Alikram Nuhbalaoğlu, Ceyhun Bulutay, Özgür Müstecaplıoğlu, Sadi Turgut,  Sevilay Sevinçli, Zafer Gedik

Düzenleyiciler: Alikram Nuhbalaoğlu (TÜBİTAK TBAE),  Zafer Gedik (Sabancı Üniversitesi)

Son Başvuru Tarihi: 24 Ağustos 2020, 17:00.

Web Sitesi: https://tbae.tubitak.gov.tr/tr/haber/kuantum-turkiye-calistayi