• Türkçe
  • English

Mezunlarımız hangi alanlarda çalışıyorlar?

Mezunlarımız sektörün önde gelen firmalarında çoğunlukla Ar-GeKalite kontrolSatın alma ve Pazarlama gibi alanlarda çalışmalarının yanı sıra Türkiye ve yurtdışındaki üniversitelerde BiyoteknolojiİşletmeBiyomühendislikMühendislik YönetimiGıda Mühendisliği ve Pazarlama gibi pek çok farklı bölümlerde yüksek lisans/doktora yapıyorlar.

 

Mezunlarımız nerelerde çalışıyorlar?

Mezunlarımız hangi alanlarda Yüksek Lisans/Doktora yapıyorlar?

Mezunlarımız hangi üniversitelerde Yüksek Lisans/Doktora yapıyorlar?

Mezunlarımızın Başarı Hikayeleri

Rabia Yazgı Atar

Eğitim ve öğretimin birçok alanında öğrenmeyi uygulamalı hale getiren eğitim sistemi ve okulumuzdaki diğer akademisyenlerimizin sayesinde 2018 yılında elimde Gıda Mühendisliği diplomasından çok daha fazlasıyla mezun olma fırsatına sahip oldum. Okulumuzdaki staj programlarına verilen destek ile mezun olmadan önce hangi alanda kendimi geliştirebileceğimi keşfetmem çok daha kolay oldu. IASTE (The International Assocciation for the Exchange of Students for Technical Experince) kulübüyle mezun olmadan önce Almanya’da 2 ay yaz stajı yapma fırsatı yakaladım. Döndükten sonra Danone’de uzun dönem Ar-Ge stajyeri olarak başladığım kariyerimde mezun olduktan sonra tam zamanlı Ar-Ge Asistanı olarak çalışmaya devam ettim. Çalışma hayatına bu kadar kolay girebilmemi üniversitemizde sunulan sınırsız imkânlar fazlasıyla destekledi. Bölümümüzün verdiği destek sayesinde diğer okullardan katılımcılara açık olan “Gıda Endüstrisinde Kariyer Zirvesi” düzenleyerek organizasyonun nasıl oluşturulacağını ve işleyişini hep beraber öğrendik.

 

Ege Gürtan

2013 yılında Yeditepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’ne başladım. Üniversitemizde çeşitli bilim dallarında birçok etkinlik düzenleniyor ve bunlardan biri de nanoteknoloji ile ilgili bir konferanstı. O konferansa katıldıktan sonra gelecekte nanoteknoloji ve gıda teknolojisini birleştirebileceğim bir kariyerim olması gerektiğine karar verdim. Nanoteknoloji konusunda kendimi geliştirmek için öncelikle fizik öğrenmem gerektiğini düşündüm. Fizik bölümü ve gıda mühendisliği bölümü arasında çift anadal programı olmamasına rağmen, hocalarım ve üniversitem bu konuda benim önümü açarak fizik ve gıda mühendisliği çift anadal programı oluşturdu. Bu benim Yeditepe Üniversitesi’nden gördüğüm en büyük iyiliklerden biridir. Yalnızca bununla da kalmayarak fizik ve nanoteknoloji alanında kendimi geliştirmek için çeşitli bölümlerden farklı hocalarla birlikte projeler yapıp onların laboratuarlarında çalışabilme imkanı da bulabildim. Şuanda hem fizik hem gıda bölümünden aldığım eğitimden ve hocalarımızın kalitesinden gerçekten memnunum. Kendisini bilimin herhangi bir alanında geliştirmek isteyen bir öğrencinin kesinlikle bu üniversitenin Mühendislik Fakültesi’ nde aradığı şeyi bulabileceğine inanıyorum.

Lisans eğitimimi tamamladıktan sonra Hollanda’da Twente Üniversitesi nanoteknoloji yüksek lisans bölümüne burslu olarak kabul edildim. Buradaki eğitimim uygulamaya dayalı olduğu için çok faydasını görüyorum. Nanoteknoloji içinde çok fazla disiplin barındırdığı için burada fizik ve gıda alanında aldığım eğitimi de birleştirme fırsatım var. Aynı zamanda yurt dışı deneyimini herkese tavsiye ederim, insanı karakter yönünden epey geliştirdiği kanısındayım.