Değerli Öğrencilerimiz,

COVID-19 salgını nedeniyle Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından 16 Mart 2020 itibariyle ara verdiğimiz öğretimimiz, yine YÖK tarafından yapılan 19 Mart 2020 tarihli yazı ile 23 Mart 2020 tarihinden itibaren sizlerin de büyük katkısıyla uzaktan öğretim olarak başlamıştır.

Yeni gelişmeler doğrultusunda eğitim-öğretimin bundan sonraki devamı hakkında YÖK, 26 Mart 2020 tarihinde bir Basın Açıklaması yapmıştır. Bu açıklama doğrultusunda üniversitemiz tarafından belirlenen yol haritamız aşağıda verildiği gibi olacaktır.

1. Uygun dersler için başlamış olduğumuz uzaktan öğretim yöntem ve süreci uygulanmaya devam edecektir. Bu derslerin ara sınav, ödev gibi değerlendirmeleri, ders bazında dersin öğretim elemanı tarafından belirlenecek ve ilgili akademik birim sorumluları (Dekanlık, Enstitü ve Yüksekokul Müdürlükleri) tarafından değerlendirilip birleştirilerek Rektörlüğe gönderilecektir. Uzaktan öğretimle devam edilen derslerin final sınavları ise örgün eğitime döndükten sonra belirlenecek bir tarihte yapılacaktır. Bu değişiklikerin işlendiği yeni düzenlenen 2020 bahar yarıyılı akademik takvimi Senato Kararı sonrası en yakın zamanda paylaşılacaktır.

2. Uzaktan öğretimle yapılamayan ve bu nedenle yaz dönemine sarkacak olan staj, uygulama, laboratuvar, proje gibi dersler için uygun bulunan yol haritası (yoğunlaştırılmış öğretim gibi), ders bazında dersin öğretim elemanı tarafından belirlenip ilgili akademik birim sorumluları tarafından değerlendirildikten sonra birleştirilerek Rektörlüğe gönderilecektir.

3. Araştırmalarına devam eden laboratuvarlar ve burada çalışan lisansüstü öğrenciler çalışmalarına devam edebilirler. Bununla ilgili oluşacak özel durumlar ilgili birim sorumluları tarafından yönetilecektir.

4. 2020 Yılı YKS tarihi 25-26 Temmuz 2020 olarak bildirilmiş olup, 2020-21 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimimiz, belirsizliklerin ortadan kalkması sonucu daha sonra yapılandırılacaktır.

Hepimiz için yeni bir deneyim olan bu süreçte sağlık, başarı ve mutluluklar dileriz.

Yeditepe Üniversitesi Rektörlüğü