• Türkçe
  • English
Ders Kodu: 
FDE 426
Ders Tipi: 
Alan Seçmeli
Kredi: 
3
Teori Saati: 
3
Uygulama Saati: 
0
Laboratuvar Saati: 
0
AKTS: 
5
Ön Koşul Dersleri: 
Dersin Dili: 
İngilizce
Dersin Amacı: 
Proteinlerin yapısı, sınıflandırılması, izolasyonu, analizleri ve besin değerine ilişkin temel bilgiler verilmesi, önemli hayvansal ve bitkisel protein kaynakları konusunda bilgi verilmesi, öğrencilerin proteinlerin fonksiyonel özellikleri konusunda eğitilmesi.
Dersin İçeriği: 

Proteinlerin yapıları ve sınıflandırmaları. Protein izolasyon ve saflaştırma teknikleri, protein analizleri. Proteinlerin besin değeri. Hayvansal ve bitkisel kaynaklı proteinler. Proteinlerin fonksiyonel özellikleri ve gıda ürünlerindeki uygulamaları.

Dersin Öğretim Yöntemleri: 
1: Anlatım, 2: Soru-Cevap, 3: Lab, 4: Örnek vaka incelemesi
Dersin Ölçme Yöntemleri: 
A: Sınav , B: Deney, C: Ödev, D: Proje

Dikey Sekmeler

Ders Tanimlari