PROTEOMİK LABORATUVARI
Proteinlerin dizisini, işlevlerini ve birbiriyle olan etkileşimlerinin incelendiği laboratuvarımızda insan, hayvan ve bitkiden alınan biyolojik materyaller ve mikroorganizmalar kullanılmaktadır. Laboratuvarımızda gerçekleştirilen analizler;
- Protein İzolasyonu,
- Protein Miktar Tayini
- Protein Molekül Büyüklüğü ve Kalite Tayini
- Tandem Kütle Spektrometrisi ile Protein Tanımlanması
- Jel Harici Proteomik Örneklerini Ayrıştırma ve Saflaştırılması
- Karşılaştırmalı Proteom Analizi
- Nicel ve Nitel Proteom Analizleri
- Karışık Biyolojik Örneklerden Proteine Özgü Yazılım Sonrası Modifikasyonların Belirlenmesi
- Keşfe-Dayalı ve Hedefe Yönelik Proteomik Çalışmalar
MOLEKÜLER HÜCRE BİYOLOJİSİ LABORATUVARI
Laboratuarımızda bulunan Electrophoretic Mobility Shift Assay ( Elektroforetik Hareketlilik Kayma Deneyi ) yöntemi ile 10 µg nükleer protein izolatlarında NF-κB gibi çekirdeğe göç ederek aktive olan transkripsiyon faktörlerinin aktivite seviye tespit analizleri gerçekleştirilmektedir.
MOLEKÜLER DİAGNOSTİK LABORATUVARI
Hücre görüntüleme , akış sitometrisi, Real-Time PCR, PCR, ELISA Okuyucu/Spektrofotometre, Elektroporasyon sistemi gibi ileri cihaz teknolojilerinin kullanıldığı laboratuvarımızda talep ve ihtiyaçlarınıza yönelik hızlı ve güvenilir analiz hizmeti sunmaktayız.
- Flow Cytometer (Akış Sitometrisi) Cihazı ; ile hucre karakterizasyonu, Annexin-PI ile apoptoz-nekroz analizi, Cell Cycle (hücre döngüsü),
- Elisa plate reader ile test edilen numunenin standart sıvı altında 200-1000 nm dalga boyu arasında absorbans tayini
- Elektroporasyon cihazı ile gen aktarımı
- Gen Ekspresyonu Analizleri
- Gerçek Zamanlı Kantitatif PCR Analizleri
GÖRÜNTÜ ANALİZ LABORATUVARI
Real-time hücre görüntüleme sistemi, Konfokal ve Floresan mikroskopları ile görüntü analizlerinin gerçekleştirildiği laboratuvarımızda Real-Time Hücre Görüntüleme Sistemi (canlı görüntüleme sistemi) ile hücre temelli çalışmalarda mikroskoba entegre inkübatörü ile kapağını açmadan görüntü kontrolü ve kaydetme işlemleri, 405nm, 488nm, 555nm, 639nm Lazer Taramalı Upright Konfokal mikroskop ile floresan boya ile işaretlenmiş veya işaretlenmemiş organellerin, hücre iskeleti elementlerinin ve makro moleküllerin, hücre içindeki konumlarının 3 boyutlu analizi, İnvert Floresan Mikroskop ile ise floresan boya ile işaretlenmiş organellerin hücre iskeleti elementlerinin hücre içindeki konumlarının analizi yapılmaktadır.
REJENERATİF BİYOLOJİ LABORATUVARI
Hematopoetik hücrelerin magnetik separasyonu, kalp dokusundan kardiyak dijesyon sistemi ile kardiyak hücrelerinin eldesi ve hematopoietik kök hücre analizi kapsamında hizmet vermekteyiz.
- Hematopoietik Kök Hücre Analizinde akış sitometrisi ile murine hematopoetik kök hücrelerin miktar analizi, LSKCD34low, Lin-, Sca-1+, c-Kit+, CD34Low fare markerlerinin analizi, insan kan kök hücrelerinin analizi, CD34, CD133, CD90 karakterizasyonu gerçekleştirilmektedir.
- Hematopoetik Hücrelerin Magnetik Separasyonu Analizinde BD IMagnet ile Anti-mouse CD3e, clone 145-2C11 Anti-mouse CD11, clone M1/70, Anti-mouse CD45R/B220, clone RA3-6B2, Anti-mouse Ly-6G and Ly-6C (Gr-1), clone RB6-8C5, Anti-mouse TER-119/Erythroid Cells, clone TER-119 kullanılarak murine lineage negatif popülasyonunun separasyon analizi gerçekleştirilmektedir.
- Kalp dokusundan kardiyak dijesyon sistemi ile kardiyak hücre eldesi analizinde fare, rat ve tavşan kalbinden kardiyak hücrelerin izolasyonu gerçekleştirilmektedir. Hayvanların prosedür öncesinde anestesize edilip kardiyak dijesyon sistemine kalplerinin nakledilmesi gerekmektedir.
NANOBİYOTEKNOLOJİ LABORATUVARI
Altın ve gümüş gibi nanoparçacıkların sentezlenmesi ve karakterizasyonu analizlerinin yapıldığı nanobiyoteknoloji laboratuvarımızda Taramalı Elektron Mikroskobu (SEM), Atomik Kuvvet Mikroskobu (AFM), Dinamik Işık Saçılımı (DLS), UV-vis Spektrofotometre, Infrared Spektrometre ve Floresan Spektrofotometre gibi ileri teknoloji cihazların kullanılarak yapılacak olan çalışma ihtiyaçlarına yönelik analiz hizmetleri sunmaktayız.
BİTKİ BİYOTEKNOLOJİSİ LABORATUVARI
Real-Time PCR, PCR, ELISA Okuyucu/Spektrofotometre, Elektroporasyon sistemi gibi ileri cihaz teknolojilerinin kullanıldığı laboratuvarımızda metot geliştirmeye yönelik hızlı ve güvenilir analiz hizmeti sunmaktayız. Aynı zamanda Sera Ortamında;
- Bitki Besleme Çalışmaları,
- Toprak, Gübre ve Tarım İlaç Uygulamaları,
- Hidroponik Sistem (Su Kültürü) Uygulamaları,
- Verimli / Verimsiz Toprak uygulamaları,
- Bitkiler Üzerinde Biyotik (patojen, böcek vs.) ve Abiyotik (tuz, kuraklık, ışık, sıcak/soğuk) Stres Çalışmaları,
- Bitki Adaptasyon Uygulamaları,
- Bitkilerde Klorofil Tayini
BİYOPROSES OPTİMİZASYON VE SÜREÇ GELİŞTİRME LABORATUVARI
Laboratuvarımızda çeşitli ölçekte (1, 3, 30 lt) kontrollü fermentasyon, süreç geliştirmesi, çeşitli örneklerde amilaz, lipaz, proteaz, asit/alkali fosfataz, üreaz gibi farklı enzim aktivitelerinin mg/L hassasiyetinde tayini, amino-asit, tüm şeker ve şeker polimerleri, organik asitler gibi kantitatif metabolitlerin kantitatif analizi, gaz kromatografi (GC) cihazı ile ile yağ asitlerin kantitatif tayin analizlerini gerçekleştirmekteyiz.
LABORATUVARLAR
- Kök Hücre ve Gen Tedavi Laboratuvarı
- Moleküler Hücre ve Genetik Laboratuvarı
- Mikrobiyal Genetik Laboratuvarı
- Nanobiyoteknoloji Laboratuvarı
- Biyomalzeme ve Doku Mühendisliği Laboratuvarı
- Moleküler Hücre Biyolojisi Laboratuvarı
- Anaerobik Araştırma Laboratuvarı
- Bitki Biyoteknoloji Laboratuvarı
- Fermentasyon ve Biyoproses Laboratuvarı
- Moleküler Tanı Laboratuvarı
- Enstrümental Analiz Laboratuvarı
- Tıbbi Genetik Laboratuvarı
- Viroloji Laboratuvarı
- Doku Kültürü Laboratuvarı
- İmmunogenetik Laboratuvarı
- Fonksiyonel Genetik Laboratuvarı
- Rejeneratif Biyoloji Laboratuvarı
- Sistem Biyolojisi ve Biyoenformatik Laboratuvarı
- Proteomik ve Kütle Spektrometrisi Laboratuvarı
- Görüntüleme Laboratuvarı
- Tek Hücre Analizi Laboratuvarı
- Bitki Doku Kültürü ve Genetik Laboratuvarı