• Türkçe
  • English

Kimya Mühendisliği Bölümü Hakkında

Kimya Mühendisliği Bölümü Lisans Programı, temel mühendislik prensipleri ve kimya ile kimya mühendisliği bilgisi gerektiren üretim teknolojileri konularında güçlü bir altyapıya sahip kimya mühendisleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Bölüm 2002 yılında kurulmuş olup,  kimya ve ilgili sektörlerde yönetim, üretim, tasarım ve araştırma-geliştirme pozisyonlarında çalışmakta olan 350 dolaylarında mezun vermiştir. 2019 itibarıyla, Kimya Mühendisliği Bölümü mezunlarının yarıdan fazlası Türkiye’de ya da yabancı ülkelerdeki üniversitelerden yüksek lisans ve doktora dereceleri de almışlardır.

Kimya Mühendisliği öğretim üyesi kadrosu geleneksel kimya mühendisliği alanlarına ek olarak biyoteknoloji, nanoteknoloji ve malzeme bilimi gibi disiplinlerarası araştırma konularında çalışan iki Profesör, dört Doçent ve dört Dr. Öğretim üyesinden oluşmaktadır. Öğretim üyelerinin Türkiye’de ya da yabancı ülkelerdeki saygın üniversitelerden doktora dereceleri ve doktora-sonrası araştırma deneyimleri vardır.

Eğitim dili İngilizce’dir. Öğrenciler uluslararası fırsatlardan yararlanabilmeleri için ikinci bir yabancı dil öğrenme konusunda teşvik edilmektedirler. Bölüm, Erasmus ve  Değişim programları aracılığıyla öğrencilere uluslararası deneyim sağlamaktadır.

Öğretim süresi 4 yıl olup,  eğitim planında  ilk ve ikinci yıllarda bilim dersleri ( Matematik, Fizik, Genel Kimya, Fizikokimya, Organik ve Biyoorganik Kimya) vardır. Temel mühendislik ve kimya mühendisliği dersleri (örneğin, Akışkanlar Mekaniği, Isı Transferi, Termodinamik, Reaktör Tasarımı ve Süreç Kontrolü) ikinci yıldan itibaren verilmektedir. Bölümde, takım çalışmasına yönelik, mühendislik yazılımlarında deneyim sağlayan temel kimya mühendisliği dersleriyle birlikte geniş bir yelpazede seçmeli dersler de verilmektedir.

Kimya Mühendisliği Bölümü’nde  yaklaşık 200 lisans ve 30 lisansüstü öğrenci kayıtlı bulunmaktadır. Kimya Mühendisliği Lisans programı MÜDEK akreditasyonu ve EUR-ACE etiketine sahiptir.

Kimya Mühendisliği Mesleği

Kimya Mühendisleri, laboratuvar ölçeğinde sentezi yapılan kimyasalların büyük ölçekte üretilerek insanlığın kullanımına sunulmaları için, en ekonomik, güvenli ve çevreye-duyarlı üretim süreçlerinin ve fabrikaların tasarımı, kurulması ve yürütülmesinde görev alırlar. Bunun için fen bilimlerini, mühendislik disiplini, matematik ve bilgisayar bilgileri ile birleştirirler.

Kimya Mühendisleri, üretim sırasında yöntemin verimliliğini takip eder, geliştirme faaliyetlerini yürütürler. Verimli ve kaliteli bir ürün elde etmek için üretim aşamasında ürünün kalite kontrolünün yapılmasını sağlarlar.

Dört temel mühendislik dalından biri olan Kimya Mühendisliği’nin uygulamaları, 19. yüzyılın sonlarından itibaren  başlayıp, artarak  günümüze ulaşmıştır.  Bu uygulamalardan bazıları şöyledir:

-- Ham petrolü faydalı ürünlere dönüştüren petrol rafinerilerinin tasarımı, kurulumu ve işletilmesi

-- Plastik malzeme yapımında kullanılan polimerlerin büyük ölçekte üretimi

-- Havanın azot ve oksijen bileşenlerine ayrılması

-- Suni gübre üretimi ile gıda yapımında kullanılan tarım ürünlerinin hızlı  ve çok miktarda yetiştirilerek, insanlık için yeterli ölçüde yiyecek üretilebilmesi

-- Büyük ölçekte ilaç üretimi için kullanılan teknolojilerin geliştirilmesi

-- Çevreye zararlı atıklar için arıtma sistemlerinin geliştirilmesi

Kimya Mühendisliği Taban Puanları ve Sıralama

Üniversite Adı

Bölüm

Puan Türü

2020 Kontenjan

Taban Puanı

Başarı Sırası

2019 Kontenjan Taban Puanı Başarı Sırası

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ

Kimya Mühendisliği (İngilizce)(Burslu)

SAY

5

462,090

44222

5 433,312 40712

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ

Kimya Mühendisliği (İngilizce)(%50 İndirimli)

SAY

30

336,895

179322

20 275,414 250639

Kimya Mühendisliği Bölümü Ücretleri ve Fiyatları

Yeditepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü 2023 - 2024 eğitim/öğretim yılı öğrenim ücretleri için bu sayfayı inceleyebilirsiniz.

Kimya Mühendisliği Burs İmkânları

Yeditepe Üniversitesi, öğrencileri için farklı burs imkânları sunar. Kimya Mühendisliği Burs İmkânları sayfasını inceleyerek burs olanakları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Buradan ilgili sayfaya tıklayıp, bölümleri ve burs imkânlarını görebilirsiniz.

Yeditepe Üniversitesi'nde Kimya Mühendisliği Okumak

Yeditepe Üniversitesi, Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencilerine; ezberden uzak, sorgulamaya dayanan, teorinin yanında uygulamaya da sıklıkla yer veren bir öğrenim hayatı vaat eder. Bölümde İngilizce eğitim verilir. Bu sayede öğrenciler rahatlıkla yurtdışında bir kurumda staj, yüksek lisans ve iş bulma şansı bulurlar. Bunun yanında öğrenciler etkili İngilizce eğitimi sayesinde meslek ile ilgili uluslararası yayınları da inceleyebilirler. Sadece, Kimya Mühendisliği Bölümünde  birim işlemler laboratuvarı ,genel kimya, organik kimya, fizikokimya ve araştırma laboratuvarları olmak üzere 8 adet tam donanımlı laboratuvar vardır. Bu imkânlar sayesinde öğrenciler derslerde teorisini gördükleri konuların rahatlıkla uygulamasını yapabilirler.  Dünyanın saygın  üniversitelerinde araştırma ve eğitim faaliyetlerinde görev almış  bir  akademik kadroya sahip olan Kimya Mühendisliği Bölümü,  hem eğitim öğretim hem de araştırma alanında kuvvetlidir.

 

Kimya Mühendisliği Mezunu Ne İş Yapar? Nerelerde Çalışır?

 Kimya Mühendislerinin çalışma alanları aşağıda sıralanmıştır:

  • Petrol Rafinerileri - Petrokimya
  • Kağıt, Plastik Malzemeler
  • Elyaf, Tekstil
  • İlaç, Boya, Kozmetik
  • Endüstriyel Gazların Üretimi
  • Katalizörler
  • Yarı İletkenler
  • Kauçuk Endüstrisi
  • Şeker, Nişasta, Fermentasyon Endüstrisi
  • Sabun, Deterjan, Yağ
  • Cam, Seramik, Çimento, Alçı
  • Gıda, Suni Gübre, Tarım Kimyasalları
  • Arıtma Tesisleri

Kimya Mühendisliği alanında kariyer hedefleyen meslek insanları yüksek lisans ve doktora çalışmaları ile akademik kariyer imkânına sahiptir. Bu kapsamda ilerlemek isteyen kimya mühendisleri üniversitelerin öğretim elemanı kadrolarında görev alabilirler.

Misyon Vizyon ve Eğitim Amaçlarımız

Misyonumuz

Kimya ve ilgili sektörler için temel mühendislik bilgisi kuvvetli, yaratıcı ve bağımsız araştırma ve geliştirme yürütmeye yetkin, mesleki etkinliklerinin sosyal etkilerinin bilincinde olan kimya mühendisleri yetiştirmektir.

Vizyonumuz

Dünyanın her yerinde aranan, nitelikli meslek insanları yetiştirmenin yanında, çağdaş eğitim sisteminin her türlü donanımına haiz seçkin ve başarılı kadrolar yetiştiren saygın bir üniversite olmaktır.

Kimya Mühendisliği Lisans Programı’nın eğitim amaçları:

Mezunlarımız,
1. Başta Kimya sanayi olmak üzere, ilgili tüm sektörlerde yönetim, üretim, tasarım ve
araştırma-geliştirme çalışmalarında görev alırlar.
2. Ülkemizde ve yurtdışında üst nitelikli öğretim kurumlarının lisansüstü programlarında
bilimsel çalışmalar yaparlar.
3. Mesleki sorumlulukları kapsamında karşılaştıkları mühendislik sorunları için çevresel
etkenleri de gözönüne alarak bütünleşik bakış açısıyla çözüm yollarının araştırılmasında ve
ilgili uygulamalarda görev alırlar.

Öğrenci Değişim Programları

Yeditepe Öğrencileri

Bölümümüzde (hazırlık sınıfı hariç) 1 akademik yılı tamamlamış olan öğrencilerden genel not ortalaması (CGPA) 2.20 ve üzeri olanlar, Erasmus ve değişim programları kapsamında eğitimlerine bir dönem yurt dışında devam etmek üzere başvuruda bulunabilirler. Başvurular, her dönem Uluslararası Ofis tarafından duyurulan tarihlerde çevirim içi (online) olarak yapılmaktadır. Aday öğrencilerin başvurularını tamamlamak için imzaladıkları başvuru belgelerini (çevirim içi sistemden alınan) Öğrenci İşleri Ofisi’nden alacakları resmi not dökümleriyle birlikte Uluslararası Ofis’e teslim etmeleri gerekmektedir. Başvuru işlemlerinin tamamlanmasını takiben, aday öğrenciler yine Uluslararası Ofis tarafından duyurulacak olan tarihlerde çevirim içi başvuruları sırasında işaretlemiş oldukları dilden sınava gireceklerdir. Öğrencilerin herhangi bir programa kabul alabilmesi için dil sınavından en az 60 puan (100 üzerinden) almaları gerekmektedir. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız: 

https://international.yeditepe.edu.tr/sites/default/files/ERASMUS%20AGREEMENT%20LIST%20(UZATMA).xlsx.pdf

Bölümümüzün hali hazırda MCI Management Center Innsbruck (Avusturya), Technical University of Eindhoven (Hollanda) ve Gheorghe Asachi Technical University of Iasi (Romanya) ile Erasmus anlaşmaları mevcuttur. Anlaşmalar ve kontenjanlara dair ayrıntılı bilgi bölüm Erasmus koordinatörlerinden alınabilir. Tercihte bulunmadan önce okullar ve eğitim dilleri hakkında bilgi almanız önerilmektedir.

Başarı puanınıza ve gitmek istediğiniz okul ile ilgili kontenjana göre durumunuz belirlenir. Bunu takiben doldurmanız gereken tüm formlara ve yapmanız gereken işlemlere yine uluslararası ofisin sayfasından ulaşabilirsiniz.

Yerleştirmeler, öğrencilerin dil puanı ve genel not ortalamaları göz önüne alınarak elde edilen Erasmus puanlarına göre otomatik olarak yapılacak ve öğrencilere duyurulacaktır.

Herhangi bir değişim programı ile bir dönem yurt dışına giden öğrencinin Üniversitesi’ndeki mali durumu aynen devam eder. Erasmus ile giden öğrencilere ayrıca hibe adı altında bir miktar maddi destek sağlanır. Bunun tutarı Uluslararası Ofis tarafından duyurulur. İsteyen öğrenciler maddi destekten feragat edebilir.

Gelen Öğrenciler

Bölümümüze Erasmus ve değişim programları kapsamında gelecek olan uluslararası öğrenciler başvurularını kendi kurumlarına yapmalı, kendi kurumları tarafından aday gösterilmelidirler. 

Bologna Süreci

Amaç

Mezunlarımız,

  1. Başta Kimya sanayi olmak üzere, ilgili tüm sektörlerde yönetim, üretim, tasarım ve araştırma-geliştirme çalışmalarında görev alırlar.
  2. Ülkemizde ve yurtdışında üst nitelikli öğretim kurumlarının lisansüstü programlarında bilimsel çalışmalar yaparlar.
  3. Mesleki sorumlulukları kapsamında karşılaştıkları mühendislik sorunları için çevresel etkenleri de göz önüne alarak bütünleşik bakış açısıyla çözüm yollarının araştırılmasında ve ilgili uygulamalarda görev alırlar.

Hedef

Kimya Mühendisliği Bölümünün hedefi kimya ve ilgili sektörler için temel mühendislik bilgisi kuvvetli, yaratıcı ve bağımsız araştırma ve geliştirme yürütmeye yetkin, mesleki etkinliklerinin sosyal etkilerinin bilincinde olan kimya mühendisleri yetiştirmektir.

Program Çıktıları

1) Matematik, fen bilimleri ve ilgili mühendislik disiplinine özgü konularda yeterli bilgi birikimi; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri, karmaşık mühendislik problemlerinde kullanabilme becerisine sahiptir.

2) Karmaşık mühendislik problemlerini saptama, tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz ve modelleme yöntemlerini seçme ve uygulama becerisine sahiptir.

3) Karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlama becerisi; bu amaçla modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisine sahiptir.

4) Mühendislik uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern teknik ve araçları geliştirme, seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisine sahiptir.

5) Karmaşık mühendislik problemlerinin veya disipline özgü araştırma konularının incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisine sahiptir.

6) Disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi; bireysel çalışma becerisine sahiptir.

7) Türkçe sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi; en az bir yabancı dil bilgisi; etkin rapor yazma ve yazılı raporları anlama, tasarım ve üretim raporları hazırlayabilme, etkin sunum yapabilme, açık ve anlaşılır talimat verme ve alma becerisine sahiptir.

8) Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisine sahiptir.

9) Etik ilkelerine uygun davranma, mesleki ve etik sorumluluk bilincine; mühendislik uygulamalarında kullanılan standartlar hakkında bilgiye sahiptir.

10) Proje yönetimi, risk yönetimi ve değişiklik yönetimi gibi, iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgiye; girişimcilik, yenilikçilik hakkında farkındalığa; sürdürülebilir kalkınma hakkında bilgiye sahiptir.

11) Mühendislik uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ve çağın mühendislik alanına yansıyan sorunları hakkında bilgiye; mühendislik çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalığa sahiptir.

Alınacak Derece

Bu bölüm, yüksek öğretimde Kimya Mühendisliği alanında 240 AKTS kredilik birinci aşama derece sistemine tabidir. Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Kimya Mühendisliği alanında Lisans derecesine sahip olunur.

Kabul Koşulları

Bölüme kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak / sınavları başarmış olmak zorundadır. Yurtiçi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencilerin başvurusu dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. Üniversiteye giriş hakkında daha etraflı bilgi Kurum Tanıtım Kataloğu’nda mevcuttur.

Üniversite tarafından onaylanmış ve bir anlaşma ile koşulları belirlenmiş öğrenci değişim programları kapsamında yurtdışından gelen öğrenciler program dahilinde İngilizce olarak verilen dersleri alabilirler. Dersi alan öğrencinin dersin önkoşulu olan dersleri ya da bunların eşdeğerlerini almış olması gerekmektedir.  Program müfredatındaki tüm dersler İngilizce olarak yürütülmektedir.

Lisans Programı Bologna Bilgi Paketleri

Çift Anadal ve Yandal Olanakları

1. Çift Anadal Programı (ÇAP)

Kimya Mühendisliği Bölümü Öğrencileri,  başka bir lisans programını eş zamanlı olarak takip ederek ikinci bir diploma alabilirler.  Lisans programlarında ortak ve eşdeğer sayılabilecek dersler olduğu için ikinci anadal programından bölümler tarafından belirlenen fark derslerin alınması yeterlidir.

 ÇAP başvurusunun kabul edilebilmesi için Yeditepe Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nde   yer alan  koşulların (madde 31) sağlanması gerekmektedir.

 Çift anadal programına tam burslu kayıt yaptırılabilmesi ile ilgili koşullar ise  Üniversite ÇAP-Yandal  bilgi sayfasında sunulmaktadır:

https://www.yeditepe.edu.tr/tr/ogrenci/cift-anadal-cap-yan-dal

Kimya Mühendisliği Bölümü’nün aşağıdaki lisans programlarıyla çift anadal anlaşmaları vardır:

Bilgisayar Mühendisliği

Biyomedikal Mühendisliği

Endüstri ve Sistem Mühendisliği

Genetik ve Biyomühendislik

Makine Mühendisliği

Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği

2. Yandal Programı

Bir lisans programına kayıtlı olan öğrenciler,  başka bir lisans programından alacakları en az 21 kredilik ders ile bu programa ait bir sertifika alabilirler. Programa kabul edilmek, devam etmek ve sertifika alabilmek icin gereken koşullar Yeditepe Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nde belirtilmiştir.

Diğer lisans programlarından öğrencilerin Kimya Mühendisliği’nde yandal için almaları gereken dersler aşağıda sunulmuştur:

Grup A (Zorunlu Dersler Grubu) :

DERS KODU

DERS ADI

KREDİ

ÖNKOŞUL

CHEM 101

Genel Kimya

4

 

CHBE 211

Fizikokimya

3

CHEM 112

CHBE 214

Kimya Mühendisliği Termodinamiği

3

CHBE 211

CHBE 215

Madde ve Enerji Denklikleri

3

CHBE 102

CHBE 232

CHBE I – Akışkanlar

Mekaniği

3

MATH 241

CHBE 331

CHBE II – Isı Transferi

3

CHBE 232

CHBE 333

CHBE III – Kütle Transferi

3

CHBE 215

CHBE 362

Reaktör Tasarımı

3

CHBE 213

 

Toplam

25

 

 

Grup B (Seçmeli Dersler Grubu) :

DERS KODU

DERS ADI

KREDİ

ÖNKOŞUL

CHBE 102

Kimya ve Biyoproses Mühendisliğine GiriĢ

2

 

CHEM 112

Genel Kimya II

3

CHEM 101/CHEM 111

CHEM 113

Genel Kimya Laboratuvarı

2

 

CHBE 203

Organik Kimya

3

CHEM 101/CHEM 111

CHBE 213

Fizikokimya Laboratuvarı

2

CHEM 113

CHBE 301

Deneysel CHBE I

2

CHBE 232

CHBE 361

Kimyasal ve Biyolojik

Uygulamalarda Malzeme

3

 

CHBE 433

Ayırma Süreçleri

3

 

“Grup A dersleri önşartlara uymak koşulu ile zorunlu olarak alınacaktır. Öğrencinin bu dersleri veya eşdeğerlerini kendi programında almış olması halinde danışman onayı ile Grup B dersleri arasından önşartlara uymak koşulu ile en az 21 kredi şartını tamamlamak üzere dersler seçilecektir.”

Staj

Staj yapacak öğrenci staj yapacağı yeri kendi imkanları ile bulmak durumundadır. Üniversitemiz Kariyer Gelişim ve Mezunlarla İletişim Bölümü öğrencilere staj bulma konusunda destek vermektedir. Kariyer Gelişim ve Mezunlarla İletişim Müdürü bilgileri:

Telefon : 0216 578 00 00/2629

Fax : 0216 578 00 51

Aynı zamanda üniversitemiz dahilinde birçok öğrenci kulübü bu konuda kendi ağlarını oluşturmuştur. İhtiyaç duyan öğrencilerin bu kulüplerle bağlantıya geçmelerinde fayda var.

Zorunlu staj süresi kesintisiz olarak 20 iş günüdür. Eğer yaptığınız stajın ve doldurduğunuz defterin geçerliliği hakkında bir şüpheniz yoksa fazladan defter doldurmanın sizin açınızdan bir getirisi olmayacaktır.

Staj günü hesaplanırken, İş Kanununda belirtildiği üzere fiili olarak çalışılan iş günü esas alınmalıdır. Resmi tatiller, Bayramlar vb. özel günler staj günü olarak sayılmamaktadır.

Kimya Mühendisliği Bölümü sanayi işyerlerinin üretim, ar-ge ve kalite kontrol birimlerindeki stajları kabul etmektedir. Staj yapılacak yer belirlendikten sonra staja başlamadan en az 4 hafta önce aşağıda belirtilen belgeler bölüm sekreterine teslim edilmelidir. Gerekli belgeler;

  1. Nüfus Cüzdan Fotokopisi
  2. İkametgah Senedi
  3. 1 Adet Fotoğraf
  4. Taahhütname
  5. Stajyer onay formu
  6. Sağlık provizyon bilgi kağıdı (SGK E-Hizmetler sayfasından provizyon sorgulama-sağlık provizyon adımlarını takip ederek ulaşılabilir)
  7. Öğrenci Bağ-Kur’lu ise bilgilendirme taahhütnamesi

Başvuru

Başvuru ve Onay formundaki ilk sayfa doldurulur ve bölüm başkanına imzalatıldıktan sonra şirkete teslim edilir. İkinci sayfa ise şirket tarafından doldurulup bölüm staj sorumlusuna teslim edilir. Üçüncü sayfa ise (taahhütnameler) öğrenci tarafından doldurulur. Ön bilgi formunda ilk sayfada belirtilen evrak eksiksiz bir şekilde tamamlandıktan sonra, doldurulup bölüm sekreterine teslim edilir. İkinci sayfa ise şirket tarafından doldurulur.

Formlar

Ön Bilgi Formu” ve “Başvuru ve Onay Formu“nu bölüm sekreterliğinden alabilirsiniz. Öğrencilerin stajlarını yapacakları firma ve staj tarihi belirlendiğinde Kimya Mühendisliği Bölümü staj görevlisine dilekçelerini teslim etmeleri gerekmektedir.

Staj defterini doldururken;

  1. Defterde bulunması gereken bilgilerin sınırları tam anlamıyla sizin yapacağınız stajla belirlenecektir.
  2. Genel olarak gözlemlerinize dayanarak (İşi şahsen sizin gerçekleştirmiş olmanız gerekmez) süreçlerden, iş tanımlarından bahsedebilirsiniz.
  3. Staj defterini bilgisayar kullanarak yazmalısınız.
  4. Staj defteri İngilizce doldurulacaktır. Ancak karşılığını bulmakta zorlandığınız terimleri açıklamayla birlikte Türkçe ifade edebilirsiniz. Gerekli görülen yerlere bilgisayardan alınan çıktılar yapıştırılabilir.
  5. Staj defteri ve anketinin (öğrenci tarafından doldurulacak)  Üniversitenin açıldığı ilk haftanın sonuna kadar teslim edilmesi gerekmektedir. Geç getirilen defterler kabul edilmeyecektir. Staj değerlendirme raporu (şirket tarafından doldurulacak) şirket tarafından faks yoluyla gönderilecektir. İlaveten, şirket tarafından kapalı bir zarf içinde size verilecek orijinal rapor Kimya Mühendisliği Bölümü staj sorumlusuna teslim edimelidir.

Dokümanlar

Stajyer Degerlendirme Raporu 

Staj Defteri 

Staj Anketi