TÜBA üstün başarılı bilim insanlarını ve bilimsel çalışmalarını teşvik, takdir ve ödüllendirme görevi kapsamında verilen “Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı (GEBİP) ve Bilimsel Telif Eser (TESEP) Ödülleri” açıklandı.

Okulumuzun Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Duygun Erol Barkana Fen ve Mühendislik Bilimleri alanında, Türkiye Bilimler Akademisi’nin (TÜBA) Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı ödülüne değer görüldü. Prof. Dr. Duygun Erol Barkana, Üniversitemizde “Medikal Robotlar”, “Sosyal Robotlar” ve “İnsan-Robot İletişimi” alanlarında araştırmalarını sürdürüyor.

TÜBA- GEBİP Ödülleri; doğa, mühendislik, sağlık bilimleri ile sosyal bilimler alanlarında çalışan üstün başarılı genç bilim insanlarını, bilimsel çalışmalarını Türkiye’de sürdürmeleri, kendi çalışma gruplarını oluşturmaları, Türkiye kaynaklı uluslararası düzeyde nitelikli proje ve yayınlarını ödüllendirme ve teşvik amacıyla 2001’den beri veriliyor. Oldukça ilgi gören program kapsamında, ödül sahiplerine 3 yıl boyunca her yıl 20 bin liralık mali desteğin yanında, tez aşamasındaki doktora öğrencileri için de ayrıca her yıl 6 bin liralık ek destek ve akademi üyelerince danışmanlık ile uluslararası bilimsel etkinliklere katılım desteği de sağlanıyor.