• Türkçe
  • English
Ders Kodu: 
FDE 313
Ders Tipi: 
Alan Seçmeli
Kredi: 
3
Teori Saati: 
2
Uygulama Saati: 
2
Laboratuvar Saati: 
0
AKTS: 
5
Ön Koşul Dersleri: 
Dersin Dili: 
İngilizce
Dersin Koordinatörü: 
Dersi Verenler: 
Dersin Amacı: 
Bu dersin amacı; öğrencilere gıda formülasyonlarının geliştirilmesi, gıdaların hazırlanması, işlenmesi, muhafazası, ambalajlanması ve depolaması sırasında önemli olan, gıdaların çeşitli fiziksel özelliklerinin ve bunların ölçümlerinin nasıl yapılacağının öğretilmesidir.
Dersin İçeriği: 

Gıda formülasyonunda kullanılan malzemelerinin işlevselliği, reolojik, termal ve elektriksel özellikleri açısından karakterizasyonu. Gıdaların tekstürel özellikleri ve analizleri. Kolloidal gıda sistemleri ve gıda bileşenlerinin (emülsifiye ediciler, stabilizatörler, jel oluşturucular vb.) tekno-fonksiyonel özellikleri. Gıda malzemelerinin boyut, şekil, hacim, yüzey alanı, yoğunluk, gözeneklilik ve absorpsiyon gibi fiziksel özelliklerinin ölçümü. Gıda malzemelerinin su aktivitesi ve sorpsiyon özelliklerinin önemi.

Dersin Öğretim Yöntemleri: 
1: Hocanın ders anlatımı, 2: Tartışma ile ders anlatımı, 3: Hocanın sınıfta problem çözmesi, 4: Benzetim kullanma, 5: Problem çözme ödevi, 6: Okuma ödevi, 7: Laboratuvar çalışması, 8: Dönem araştırma ödevi, 9: Konuk konuşmacı sunumu, 10: Örnek proje incel
Dersin Ölçme Yöntemleri: 
A: Yazılı Sınav, B: Çoktan seçmeli sınav C: Eve verilen kısa sınav, D: Deney Raporu, E: Ödev, F: Proje, G: Öğrencinin sunumu

Dikey Sekmeler

Ders Tanimlari