• Türkçe
  • English
Ders Kodu: 
FDE 444
Ders Dönemi: 
Güz
Ders Tipi: 
Zorunlu
Kredi: 
2
Teori Saati: 
1
Uygulama Saati: 
2
Laboratuvar Saati: 
1
AKTS: 
4
Dersin Dili: 
İngilizce
Dersin Koordinatörü: 
Dersi Verenler: 
Dersin Amacı: 
Bu ders öğrencilere, gıda analizlerinde kullanılan gravimetrik ve volumetrik metodlar ile enstrumental metodları; spesifik olarak kromatografik, spektrokopik ve termal analiz tekniklerinin temel prensiplerini öğretmeyi amaçlar.
Dersin İçeriği: 

Analitik kimyaya giriş, volumetrik ve gravimetrik analizler, analitik teknikler, enstrümental analiz yöntemleri,Spektroskopik teknikler; UV-vis, floresans, atomik, infrared ve nüklear manyetik rezonans, kromatografik teknikler; kolon, iyon değiştirme, izoelektriki Sıvı kromatografisi, HPLC, GC, GC-MS, termal analiz teknikleri, DSC ve DTA

Dersin Öğretim Yöntemleri: 
1: Hocanın ders anlatımı, 2: Tartışma ile ders anlatımı, 3: Hocanın sınıfta problem çözmesi, 4: Benzetim kullanma, 5: Problem çözme ödevi, 6: Okuma ödevi, 7: Laboratuvar çalışması, 8: Dönem araştırma ödevi, 9: Konuk konuşmacı sunumu, 10: Örnek proje incel
Dersin Ölçme Yöntemleri: 
A: Yazılı Sınav, B: Çoktan seçmeli sınav C: Kısa sınav, D: Deney Raporu, E: Ödev, F: Proje, G: Öğrencinin sözlü sunumu

Dikey Sekmeler

Ders Tanimlari