Ünvan: Doç. Dr.Bölüm: Gıda MühendisliğiGörevi: Yarı Zamanlı / Genetik ve Biyomühendislik Bölümü-Yeditepe ÜniversitesiE-posta: ali.aytekin@yeditepe.edu.trTelefon: +902165780000-3259Ofis: B 503Çalışma Türü: Tam ZamanlıAkademikBiyografiAraştırma Alanları Biyopolimer üretimi ve modifikasyonu Biyoproses optimizasyonu Ayırma ve saflaştırma yöntemlerinin geliştirilmesi Eğitim Bilgileri Lisans: Ege Üniversitesi, Biyomühendislik Bölümü, TR, 2005 Yüksek Lisans: Ege Üniversitesi, Biyomühendislik Bölümü, TR, 2007 Doktora: Kumamoto University, New Frontier Sciences, TR, 2010 YayınlarSeçilmiş Makale 1. Aytekin, A. Ö., Demirbağ, D.D., Bayrakdar, T. (2016). The statistical optimization of bacterial cellulose production via semi-continuous operation mode, Journal of Industrial and Engineering Chemistry, Vol. 37, pp. 243-250. DOI:10.1016/j.jiec.2016.03.030 Patent Manufacture of porous crosslinked polymer particles useful for applications such as protein liquid chromatographic separation. Patent No: JP 2013088398; Patent Başvuru No: JP 2011-231919. Başvuran: Adachi, Tadashi; Takayanagi, Hiroaki; Aytekin, Ali Ozhan. Buluş Sahibi: Mitsubishi Chemical Corp., Japan