Yüksek Mühendis Sadık Köseoğlu’na Fahri Doktora ünvanı

Mühendislik Fakültesi 2016-2017 Akademik Yılı mezuniyet törenini iki özel etkinlikle kutladı. Fakültemiz öğrencilerinin diploma töreninin yanı sıra, İnşaat Mühendisliği alanında yaptığı önemli çalışmalar ve katkılar nedeniyle Yüksek Mühendis Sadık Köseoğlu’na fahri doktora ünvanı verildi.

Üniversitemiz Kurucu Başkanı Sayın Bedrettin Dalan, Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, Yeditepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sıdıka Melek Başak ve İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nesrin Yardımcı kendilerine Doktora Unvanlarını takdim etti.

1965 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesinden mezun olan Köseoğlu, 1969 yılından bu yana İnşaat Mühendisliği çerçevesinde birçok farklı alanda çok önemli ve değerli çalışmalar yapmış, bu çalışmalarını kitap, makale, bildiri ve seminerlerle meslektaşlarına ve öğrencilerine aktararak özellikle statik, betonarme ve geoteknik dallarına çok önemli katlılar sağlamıştır.