COVID-19 Önlemleri Hakkında

Değerli Yeditepe Üniversitesi Çalışanları ve Öğrencileri;

Üniversitemiz kampüsünde COVID-19 salgınıyla mücadele kapsamında gerekli önlemler alınmıştır.

Bu bağlamda, kampüsümüze giriş yapan tüm öğrenci, çalışan ve ziyaretçilerin ateş ölçümleri kampüs girişlerinde ve tüm bina girişlerinde termal kameralar ile ölçülerek Sağlık Bakanlığının 29.06.2020 tarihli COVID-19 rehberinde listelenen COVID-19 semptomlarına sahip olup olmadıkları sorgulanacaktır.

Revir girişinde ve Misafirhane M blok önünde olmak üzere izolasyon merkezleri oluşturulmuştur. Semptom gösteren kişiler için Revir girişinde bulunan Aşı Merkezinde ilk kontroller gerçekleştirilecek, hekimlerimizin uygun görmesi halinde PCR testi ve karantina uygulaması yapılması için PCR test merkezine yönlendirilecektir.

Her binadan sorumlu intern hemşire, idari amir, fakülte sekreteri, akademisyen ve öğrencilerimiz olacaktır. Aşağıda isimleri bulunan Covid sorumlularımız doğru maske kullanımı, kalabalık grupların uzaklaştırılması, sosyal mesafenin korunması, semptom gösteren kişilerin izolasyon merkezlerine yönlendirilerek gerekli sağlık önlemlerinin alınmasını sağlayacaklardır.

Kampüs içinde ve dışında sağlık durumunun iyi olmadığını düşünen öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın ilgili linkler üzerinden Triyaj Bilgi Formunu doldurarak bilgi vermeleri gerekmektedir.

Öğrenci Triyaj Bilgilendirme Formu Linki:

Çalışan Triyaj Bilgilendirme Formu Linki:

Çalışanlardan ve öğrencilerden rıza beyan formu ile birlikte alınan süresiz HES kodları üzerinden devamlı olarak sağlık sorgulamaları yapılacaktır. Aynı zamanda bina ve departman girişleri için oluşturulan Güvenli Alan HES kodu uygulaması ile kırmızı kodda yer alan kişilerin bina girişleri engellenecektir.

Yemekhane ve kantinlerde paketli ürün kullanılarak toplu yemek alanlarının en az sayıda kişi ile temas edilir hale getirilmesi hedeflenmiştir.

Toplu olarak bulunulması gereken sınıf, konferans salonu ve yemekhanelerimizde sosyal mesafe düzeni oluşturulmuştur ve gerekli dezenfekte işlemleri gerçekleştirilmektedir.

Personel servisi kullanan çalışan ve öğrencilerimizin ateşleri servislerde bulunan ateş ölçerlerle ölçülmektedir. Aynı zamanda servislerimize maskesiz çalışan ve öğrenci alımı yapılmamaktadır.

BİNA COVİD SORUMLULARIMIZ

image003.png